Parama dėkojame




Sprogimas

Geriausiai etnografines tradicijas puoselėjanti seniūnija

 

Lapkričio 29 d. Trakų pilyje Sedos seniūnija apdovanota kaip geriausiai 2017 metais tradicijas puoselėjusi seniūnija ir pelnė pirmąją vietą Žemaitijos regione. Konkursą skelbė Etninės kultūros globos taryba kartu su Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus specialistė Rūta Končiutė-Mačiulienė pateikė paraišką konkursui ir sediškiai dabar džiaugiasi laimėjimu. Sediškių atstovų delegacijos kelione į Trakus pasirūpino Mažeikių rajono savivaldybė.

Konkursas buvo skirtas Tautinių drabužių ir Piliakalnių metams bei artėjančiam Lietuvos valstybingumo atkūrimo 100-mečiui. Trakų pilyje nugalėtojai pagerbti dovanomis ir garbės raštais. Pirmųjų vietų laimėtojams įteiktos „Geriausiai tradicijas puoselėjusios seniūnijos“ informacinės lentos. Apdovanojimas įteiktas Sedos seniūnijos seniūnei Audronei Dipševičienei.

Pirmąsias vietas laimėjusios seniūnijos turėjo paruošti prisistatymą. Sediškiai turėjo, kuo nudžiuginti svečius: Sedos kultūros centro folkloro kolektyvai „Cyruliokaa“, „Rėmoliokaa“ ir „Rėmolee“ parodė įspūdingą programą. Po apdovanojimų visi vaišinosi susivežtomis vaišėmis. Sediškiai tradiciškai vaišino kastiniu, spirgine, virtomis su lupena bulvėmis ir namine gira.

Renginio metu vyko audėjos Zitos Paulikienės sukurtų tradicinių tautinių drabužių paroda, surengta ekskursija po pilį.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Nuotrauka www.mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode