Sprogimas

Alytaus rajone aptikti du kapinynai

 

Šiemet Alytaus rajono Miroslavo seniūnijoje dirbamuose laukuose aptikti du kapinynai, apie kurių egzistavimą iki šiol nebuvo jokių žinių, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kapinynus rasti archeologams padėjo prieš keletą metų susikūrusio Metalo ieškiklių naudotojų klubo (MINK) nariai.

Kaip „Lietuvos žinioms“ pasakojo tyrimams vadovavęs archeologas Olegas Fediajevas, padedant MINK nariams, išarto lauko dirvoje aptikta daug daiktų, išlikusių iš II–III amžiaus, vadinamojo romėniškojo, bei kiek vėlesnių laikų – IX–XII amžių – kapinynų. Tai - segės, žiedai, ietigaliai, kirvis, įvairių dirbinių atskiros dalys.

„Iki šiol apie šių kapinynų egzistavimą nebuvo jokių žinių. Artimiausias kultūros paveldo objektas nuo šio yra nutolęs apie pusantro kilometro, tačiau jis daug vėlesnis. Tiesa, toje vietovėje penkių kilometrų spinduliu yra du piliakalniai, iš jų vienas gali būti būtent to paties laikotarpio kaip ir romėniškasis kapinynas“, - pasakojo O. Fediajevas.

Visi archeologiniai radiniai yra papuošalai arba jų dalys, būdingi būtent kapinynams. Jie bus perduoti saugoti Lietuvos nacionaliniam muziejui.

Vilnius, gruodžio 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode