Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniuje atidarytas daugiabutis socialiai remtinoms šeimoms ir buvusiems tremtiniams

 

Vilniuje atidarytas naujas socialinis daugiabutis, kuriame apsigyvens apie 180 būsto laukiančių vilniečių.

Kaip pranešė savivaldybė, daugiabutyje Naujosios Vilnios mikrorajone įrengti 79 butai, kuriuose apsigyvens 58 socialinio būsto eilėje laukiančios šeimos – iš viso 137 asmenys ir 21 šeima (44 asmenys) sugrįžusių reabilituotų politinių kalinių ir tremtinių.

Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas sako, kad kitąmet savivaldybė planuoja suteikti dar apie 250 butų laukiantiems, eilė prie socialinio būsto trumpėja ir dėl savivaldybės perkamų nenaujų butų, taip pat ir dėl taikomo kompensacijų mechanizmo, kai vilniečiai nuomojasi butus rinkoje.

„Skaičiuojame, kad eilė trumpės po 400-500 žmonių kasmet. Tikėtina, kad per 4-5 metus visi šiuo metu laukiantys socialinio būsto eilėje turės jį gauti“, – sako G. Paluckas

Nuo 34 kv. m iki 84 kv. m ploto erdvūs būstai yra pasiūlyti seniausiai Vilniaus mieste laukiantiems socialinio būsto asmenims ir šeimoms.

B energetinės klasės daugiabutyje 10 būstų yra pritaikyta neįgaliųjų poreikiams, t. y. įrengti platesni įvažiavimai, yra sandėliukai ir kiti neįgaliesiems gyvenimą lengvinantys buities elementai. Prie daugiabučio pastatyta aptverta vaikų žaidimų aikštelė su smėlio dėže, sūpuoklėmis ir suoliukais. Socialinio daugiabučio statybai skirta 6 mln. 47 tūkst. Eur.

Šiuo metu sostinės savivaldybė nepasiturintiems ir socialiai remtiniems vilniečiams yra suteikusi 1 306 socialinius butus, eilėje laukia 1837 šeimos arba asmenys, iš jų 286 šeimos (700 asmenų) naudojasi būsto nuomos arba išperkamosios būsto nuomos kompensacijomis. Ji vienam asmeniui Vilniaus mieste sudaro 78 eurus.

Vilnius, gruodžio 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode