Parama dėkojame




Sprogimas

Tarp patraukliausių Lietuvos turizmo vietovių – Joniškio Baltosios ir Raudonosios sinagogų kompleksas

 

Lietuva Europos Komisijos inicijuotame Patraukliausios turizmo vietovės projekte EDEN (European Destinations of Excellence) dalyvauja jau nuo 2008 metų, teikdama paraišką daliniam finansavimui gauti. Kaskart Europos Komisija skelbia vis kitą temą patraukliausiai turizmo vietovei išrinkti. Šių metų tema – kultūrinis turizmas.

Projekte dalyvavo daugelis Europos valstybių, tarp kurių – ir Lietuva. Lietuvoje sulaukta rekordiškai daug paraiškų – net 33. Paraišką teikė viešoji įstaiga Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras, nurodydamas patraukliausią Joniškio rajono turizmo objektą – Baltosios ir Raudonosios sinagogų kompleksą.

Pagal Europos Komisijos nustatytus kriterijus pateiktas paraiškas vertino ekspertai iš Vilniaus universiteto, Vilniaus savivaldybės administracijos, Kultūros paveldo departamento, Ūkio ministerijos ir Turizmo departamento. Galutinis sprendimas buvo priimtas aplankius daugiausiai balų surinkusius objektus, jų būta 11. Du turizmo objektai surinko vienodą balų skaičių.

Tarp šių metų finalininkų pateko unikalus Joniškio Baltosios ir Raudonosios sinagogų kompleksas. Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis teigė, kad šis laimėjimas yra pelnytas, nes rekonstravus Baltąją ir Raudonąją sinagogas, turistų skaičius Joniškio krašte žymiai išaugo.

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų rajone esantys turizmo objektai yra patrauklūs ir įdomūs turistams. Savo svečiams tikrai turime ką parodyti. Sinagogose nuolat vyksta kultūriniai renginiai, jos pritaikytos visuomenės poreikiams. Ne tik šiokiadieniais, bet ir savaitgaliais jose verda gyvenimas. Baltosios ir Raudonosios sinagogų kompleksas – mūsų rajono pasididžiavimas, istorija, kultūros dalis ir turistų traukos centras “,  – sakė rajono meras G. Čepulis.

„Sąžiningai labai džiaugiuosi, kad buvome pastebėti, įvertinti, kaip turintis ką parodyti kraštas. Labai stiprūs kiti pretendentai, tad manau patekti į dešimtuką – jau laimėjimas“ – apdovanojimu džiaugėsi viešosios įstaigos Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras direktorė Jurgita Bučinskienė.

Šiemet patraukliausia Europos turistine vietove pripažintas Pakruojo dvaras.

Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode