Parama dėkojame




Marijampolė perėmė Lietuvos kultūros sostinės titulą

 

Sausio 20 d. vyko Marijampolės – 2018 metų Lietuvos kultūros sostinės atidarymo renginys. Jame buvo galima išvysti istorinius personažus: miesto įkūrėją grafienę P. Ščiukaitę-Butlerienę, J.Basanavičių, J. Jablonskį ir V. Kudirką, J. Žemaitę, Prezidentą K. Grinių. Parodyta 3D projekcija, pasakojanti Marijampolės miesto kūrimosi istoriją, vyko šokėjų pasirodymas, šventiniai fejerverkai.

„Marijampolė – Lietuvos kultūros sostinė 2018“ atidarymo šventė kainavo 46 tūkst. eurų.

Visa Lietuvos kultūros sostinės 2018 m. programa „Laikas keičiasi ir keičia“ susijusi su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio tematika. Marijampolėje bus įžiebta didelė šviesos instaliacija „Šviesos bokštai“, skirta Lietuvos 100-mečiui.

Lietuvos kultūros sostine paskelbta Marijampolė žada didelį dėmesį programoje  skirti iš Sūduvos krašto kilusioms ar čia gyvenusiomis istorinėms asmenybėms, kultūros, politikos ir visuomenės veikėjams.

Planuojama, kad kultūrinė programa peržengs ne tik Marijampolės, bet ir Lietuvos ribas, įtraukdama į savo renginių programą ir žymius užsienio lietuvius. Vasario 16 d.

„Lietuvos kultūros sostinės“ konkurso tikslas – skatinti Lietuvos regionų gyventojų kultūrinį aktyvumą ir kūrybingumą, plėtoti kultūrą ir meną, kūrybines iniciatyvas bei kultūros prieinamumą regionuose. Nuo 2010 m. projektą „Lietuvos kultūros sostinė“ administruoja Kultūros ministerija.

2019 metais Lietuvos kultūros sostine išrinktas Rokiškis su projektu „Kultūros vingiai – nuo Nemunėlio iki Nemuno“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode