Sprogimas

Kiek kainuotų Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimas gyventojams ir juridiniams asmenims?

 

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje kyla nepagrįstų svarstymų dėl didelių sąnaudų, atsirasiančių keičiant Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimą iš Klaipėdos rajono į Gargždų savivaldybės. Kaip informavo VĮ Registrų centro atstovai, pavadinimas Adresų registre bus keičiamas automatiškai ir gyventojai dėl to jokių papildomų išlaidų nepatirs, išskyrus atvejus, jei jiems prireiktų Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašo, kuris kainuoja 2 eurus.

Ar kainuotų buveinės adreso keitimas juridiniams asmenims? Jei būtų pakeistas Savivaldybės pavadinimas, automatiškai būtų pakeisti ir juridinių asmenų adresai Adresų registre, o Juridinių asmenų registre įmonės registravimas dėl buveinės adreso keitimo kainuotų iš viso 5.80 eurų.  

Informaciją dėl Savivaldybės pavadinimo keitimo Savivaldybės tarybai planuojama pateikti artimiausiam eiliniam Tarybos posėdžiui. Savivaldybės tarybai apsisprendus dėl pavadinimo keitimo procedūros pradėjimo, bus pasirinktas gyventojų apklausos būdas. Vyriausybės teikimu pavadinimą keistų Lietuvos Respublikos Seimas, atsižvelgdamas į Savivaldybių tarybos siūlymą.

Daiva Beliokaitė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode