Parama dėkojame




Sprogimas

ADVENTO KELIU

Jau tapo tradicija keturias Advento savaites skirti vidiniam pasiruošimui. Kasdien bent trumpam atsiverti Dievo artumui kasdienybės šurmulyje.

Šiais metais naujienlaiškis kiekvieną Advento dieną jums atneš trumpą, lengvai įsimenamą dienos moto, kurį palydės neilgas įvairių autorių komentaras. Kur bebūtume: namuose ar darbe, sveiki ar sergantys, jauni ar seni, leiskimės įkvepiami šio žodelio konkretiems veiksmams, sprendimams, pokyčiams. Atverkime vaizduotę, širdį, protą, kad vis daugiau erdvės rastųsi mūsų viduje. Erdvės tam, kas svarbiausia.

Gyventi paprastą gyvenimą

Paprastas gyvenimas yra toks, kuris skleidžiasi nekenkdamas, subalansuotai, saikingai, neperžengdamas ribų. Dėl to paprastumas yra tvarus gyvenimo būdas, turintis ateitį. Tai perėjimas nuo „cowboy“ gyvenimo stiliaus (kuriam Tolimuose Vakaruose nuolat reikėjo grobti) iki astronauto gyvenimo stiliaus (kuris turi tik būtiniausius resursus, reikalingus įveikti kelionę pirmyn ir atgal).

Štai kodėl tvarus yra vienintelis tikrai demokratiškas gyvenimo stilius. Gali įgyti pačias įvairiausias formas. Nepanašus į kitus, nes disponuodamas tam tikromis gėrybėmis gali susikurti savo originalų stilių.

Tačiau ir broliškas, nes nesiekia praturtėti kitų sąskaita. Nėra priklausomas nuo materialinių gėrybių. Nes jo niekada nekamuoja jausmas, kad asmens vertė priklauso nuo jų turėjimo. Kad privalo išleisti vis daugiau vien todėl, kad yra žmonių, kurie turi daugiau“.

(G. Schernhom)

VŠĮ Bernardinai.lt



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode