Parama dėkojame




„Nemanykite, jog aš atėjęs panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti (Mt 5, 17)

Vasario mėnesio vidurio sekmadienio Evangelija į mus kreipiasi Kalno pamokslo išmintimi. Jėzus – tai Senojo Įstatymo išpildymo tobulumo viršūnė. Jėzus apžvelgia to meto ir visų laikų aktualiausias gyvenimo temas: pykčio ir susitaikinimo gyvybišką būtinumą, svetimavimo nuodėmės žalą ne tik kūnu, bet ir mintimi; skyrybų žaizdas šeimos ir kiekvieno žmogaus asmeniniame gyvenime; nepameluotos ir tikros priesaikos svarbą žmonių tarpusavio santykiuose.

Kabelinių televizijų tėvas Ted Turner kartą pasakė, kad Dievo įsakymai šiuo metu, ko gero, jau yra pasenę. Čia pat kažkas teisingai pastebėjo, kad kai tik pabandysite prisijungti prie CNN ir už tai nemokėti, nedelsiant sulauksite didelių rūpesčių teismuose už informacijos vagystę.

O ar girdėjote, kad JAV ekologai iš Vašingtono universiteto pastebėjo, kad kai gluosnių medžiai yra pavojuje dėl amarų ir kitų vikšrų, tai šie išskiria karbolio rūgštį, kuri parazitus atbaido, ir tuo pačiu metu siunčia informaciją kitiems, šalia esantiems medžiams, apie artėjantį pavojų? Tai labai nustebino mokslininkus, kad pavienis augalas turi galią gintis ir persiųsti įspėjimo pavojų daugeliui kitų medžių.

Todėl Jėzus nori paklausti kiekvieno iš mūsų, ar mes nesame kur kas daugiau negu medžiai ir augalai, kurie jaučia meilę ir neapykantą? Tad, jei norime, kad su mumis būtų elgiamasi kilniai ir maloniai, pirmiausia mes esame kviečiami gyventi malda, nuolankumu, dora, taika ir meile.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode