Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius priėmė Kosta Rikos vyskupus ir dalyvavo Kardinolų Tarybos darbuose

Pirmadienį popiežiaus Pranciškaus darbotvarkėje buvo du susitikimai, vienas su aštuoniais katalikų vyskupais iš Kosta Rikos, lotynų Amerikos, atvykusiais į Romą su vizitu „ad Limina“, pateikti ataskaitas apie savo vyskupijas , aptarti įvairius spręstinus klausimus su Šventojo Sosto institucijomis.

Kosta Rika yra nedidelis kraštas, tačiau nors jo teritorija penktadaliu mažesnė už Lietuvos, čia gyvena puspenkto milijono žmonių. Katalikais save išpažįsta per 84 procentus šalies gyventojų, dar apie 10 procentų priklauso protestantiškoms bendruomenėms. Šalyje netrūksta socialinių problemų, kaip kad nepilnamečių darbas, nelegalių migrantų srautai ir smurtas visuomenėje. Kostarikiečių vyskupų vizitas Romoje, prasidėjęs pirmadienį, truks iki vasario 17 dienos, penktadienio.

*

Popiežius Pranciškus taip pat dalyvavo darbiniame devynių kardinolų Tarybos posėdyje, toliau nagrinėjančioje įvairius Romos Kurijos reformos klausimus. Taryba susirinko jau į 18-ąjį posėdį, posėdį koordinuoja kardinolas Oscar Andrés Rodríguez Maradiaga iš Hondūro. Pirmadienį kardinolų Taryba taip pat paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame „nesenų įvykių šviesoje išreiškia pilną paramą popiežiaus veiksmams, tuo pat metu užtikrindami savo pritarimą ir paramą jo asmeniui ir mokymui“.

*

Pirmadienį popiežius socialiniame Twitter tinkle, kreipdamasis į milijonus savo profilio skaitytojų, paragino: „niekada nekelkime sąlygų Dievui! Pasitikėti Viešpačiu reiškia įžengti į jo planus be pretenzijų“. (Vatikano radijas)   

Popiežius ir Kosta Rikos vyskupai

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode