Parama dėkojame




Sprogimas

„Popiežius Ukrainai“: daugiau nei 60 humanitarinės pagalbos projektų

Prieš metus, balandžio 24 d., startavo iniciatyva „Popiežius Ukrainai“, kuria Šventasis Tėvas norėjo padėti įveikti karinių veiksmų, vykdomų Ukrainos regionuose Donecke ir Luhanske, pasekmes. Vykdoma daugiau nei 60 skirtingų humanitarinės pagalbos projektų įvairiuose sektoriuose: teikiant medicinos pagalbą, maistą, higienos priemones, drabužius, padedant atstatyti apgriautus namus ir padedant apšildyti būstus tose vietose, kur namai likę be dujų ir šildymo, - pasakoja vyskupas Jan Sobilo, iniciatyvos „Popiežius Ukrainai“ techninio komiteto vadovas. Lankydamasis Psichologinės reabilitacijos centre, kuris teikia pagalbą karo traumas patyrusiems  vaikams, vyskupas pasidalijo pastabomis apie iniciatyvos eigą Rytų Ukrainoje.

Popiežius Pranciškus šią iniciatyvą vykdo per apaštalinę nunciatūrą Ukrainoje. Šventasis Tėvas ypatingą dėmesį skiria pagalbai vaikams. „Psichologinės reabilitacijos centro tikslas padėti vaikams, patyrusiems karo traumą. Tai ne tik šiandieną liečiantis projektas, tačiau atveria Ukrainos vaikams laimingą ir saugią ateitį”. Vyskupas Sobilo pasakoja, kad iniciatyva „Popiežius Ukrainai“ bendradarbiauja su įvairiomis organizacijomis tarp jų – krikščionių parapijomis, fondais, labdaros organizacijomis, tarptautinėmis institucijomis.

Pagal preliminarius 2017 m. balandžio mėn. duomenis, „Popiežius Ukrainai“ iniciatyvos vykdomų projektų sąmata siekia apie 6 milijonus eurų, iš kurių 30% skirta medicinai ir gydymui, 35% – maistui, 25% – būsto atstatymo darbams ir apie  10% – drabužiams, apavui, higienos reikmėms. Vykdomi ir žemės ūkio projektai, kur kaimo vietovių gyventojams pasienio zonoje išdalinta daugiau nei 6000 rinkinių sėklų ir įvairių sodinukų.

Paramą, skirtą karinio konflikto aukoms, yra gavę 70 000 mažas pajamas gaunančių šeimų, vieniši tėvai ar socialinės rizikos šeimos, tarp jų 80 000 vaikų ir 50 000 senelių. Iniciatyva vyks iki 2017 m. rugpjūčio mėn. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Popiežius Pranciškus - REUTERS

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode