Sprogimas

Minutė už taiką pasaulyje

 

Argentinos katalikų Bažnyčia kviečia paskirti minutę už taiką pasaulyje. Taikos minutė Buenos Airėse minima ketvirtadienį, birželio 8 dieną. Visi gyventojai raginami 13 val. paskirti vieną minutę taikai. Argentiniečius kviečia vyskupų Nacionalinė teisingumo ir taikos komisija, Argentinos katalikų akcija, Katalikų pasauliečių departamentas, Ekumeninių reikalų, santykių su žydais, musulmonais ir religijomis komisijos, pašvęstojo gyvenimo atstovės. Argentinos vyskupų jau trečią kartą skelbiamą minutės už taiką iniciatyvą tarptautiniu mastu parėmė Tarptautinis katalikų akcijos forumas (FIAC) ir Pasaulinė katalikių moterų organizacijų sąjunga (UMOFC).

Visi gali prasidėti, individualiai, su šeima, ar grupėse, namuose ar lauke, mokykloje ar darbo vietoje, kiekvienas pagal savo religinius papročius: atidėti minutę laiko nuo kasdienės veiklos ir ją aukoti už pasaulio taiką tyla, susikaupimu, ar malda, sakoma agentūros „Fides“ cituojamame komunikate.

Taikos minute už pasaulio taiką minimos popiežiaus Pranciškaus, Izraelio prezidento Šimono Pereso ir Palestiniečių prezidento Abu Mazeno istorinio Maldos už taiką susitikimo Vatikane trečiosios metinės. Popiežius su savo svečiais, tarp kurių buvo ir Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus, 2014 metų birželio 8 dieną meldė Dievą suteikti taikos dovaną Šventajai Žemei, Artimųjų Rytų regionui ir visam pasauliui. Maldos susitikimas įvyko Vatikano sodų pievoje netoli Šv. Petro bazilikos. Buvo skaitomos ir giedamos žydų, krikščionių ir musulmonų psalmės, maldos bei meditacijos, klausomasi šių tradicijų religinės muzikos. Popiežius su dviem prezidentais ir patriarchu pasodino taiką simbolizuojantį alyvmedį.

Popiežius Pranciškus tą sykį sakė, kad taikai siekti ir kurti reikia daugiau drąsos negu stoti į karą. Taikos siekis, sakė popiežius, yra daugybės žmonių karštas troškimas; tai ne tik palikimas, paveldėtas iš protėvių, bet ir skola; ją privalome atiduoti jaunimui, vaikams, ir užtikrinti ateities kartoms. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode