Parama dėkojame




Venesuelos vyskupų misija Vatikane

 

Ketvirtadienį, birželio 8-ąją, popiežius Pranciškus priims Venesuelos vyskupų konferencijos tarybos narius. Audiencijos paprašė šalies episkopatas, pranešė Šventojo Sosto Spaudos salės direktorius Greg Burke komunikate antradienį. Popiežiaus ir Venesuelos ganytojų susitikimo tema bus gilus nerimas dėl padėties Venesueloje. Vyskupai dabartinės vidaus krizės metu prašo savo krašto vyriausybę, kad sustabdytų smurtą, gyventojų protestų represavimą, gerbtų žmogaus teises, siektų susitaikymo ir kurtų taiką. Šiuos tikslus prieš keletą dienų įvardijo Venesuelos sostinės arkivyskupas, kardinolas Urosa Savino, kuris taip pat paprašė Venesuelos policijos ir kariuomenės gerbti ir laiduoti pagarbą konstitucijai, taiką ir venesueliečių sugyvenimą.

Venesuelos parlamento pirmininkas Julio Borges po susikimo prieš savaitę Vatikane su Valstybės sekretoriumi kard. Pietro Parolinu išreiškė pasitenkinimą Šventojo Sosto troškimu, kad krizė būtų išspręsta. Dar praėjusiais metais kardinolas Parolin paprašė Venesuelos vyriausybę įvykdyti įsipareigojimus, būtinus siekiant pradėti dialogą su opozicija: atkurti parlamento konstitucinius įgaliojimus, sukurti humanitarinį kanalą maistui ir medikamentams, paleisti politinius kalinius ir nustatyti demokratinių rinkimų kalendorių. Venesueloje nuo balandžio pirmosios, kai demonstruojantys gyventojai pradėjo reikalauti prezidento Maduro nusišalinimo nuo pareigų, užregistruota 65 mirtys ir tūkstančiai sužeidimų. Suimta per tris tūkstančius gyventojų. Ekonominės krizės sužlugdytoje Venesueloje jaučiamas didžiulis geriamo vandens, maisto produktų ir vaistų stygius.

Popiežius Pranciškus puikiai žino apie situaciją Venesueloje per Apaštališkąją nunciatūrą, tačiau vyskupai nori gyvu balsu papasakoti jam apie rimtą situaciją Venesueloje, pareiškė komunikate Venesuelos vyskupų konferencija, praneša žinių agentūra „Fides“. Pasak episkopato, susitikimas Vatikane taip pat suteiks progą Venesuelos vyskupams detaliau papasakoti apie krizę, padėkoti popiežiui Pranciškui už jo maldą, artumą ir rūpestį Venesuelos gerove. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode