Parama dėkojame




Popiežius: būti katechetu – ne „amatas“, bet gyvenimo forma

 

Popiežius Pranciškus pasveikino Argentinos Popiežiškajame katalikų universitete vykstančio katechezės simpoziumo dalyvius. Liepos 11 – 14 dienomis Buenos Airėse vykstančiame renginyje, tarp kitų, dalyvauja ir naujasis Tikėjimo mokymo kongregacijos prefektas arkivysk. Luis Francisco Ladaria.

Simpoziumo organizatoriams adresuotame laiške popiežius Pranciškus primena garsiuosius šv. Pranciškaus Asyžiečio žodžius apie skelbimo ir liudijimo sąsajas. Kai Pranciškaus sekėjai paprašė, kad jis pamokytų juos pamokslauti, šventasis atsakė: „Kai lankome ligonius, kai padedame vaikams, kai pamaitiname alkstančiuosius, mes jau pamokslaujame“. Šiame pamokyme, pasak popiežiaus, glūdi visa katecheto pašaukimo esmė. Katechezė, - rašo Pranciškus, - tai ne „amatas“ ar „profesija“, bet pašaukimas. Buvimas katechetu tai ne koks nors išorinis bruožas ar vykdoma funkcija, bet viso gyvenimo forma, tarnystė. Katecheto gyvenimo tikslas yra ne savo idėjų, bet Kristaus skelbimas. Dėl to katechetas visada keliauja su Kristumi, visada ieško vis naujų būdų ir priemonių, kad Kristaus žinia pasiektų kitus žmones.

Popiežius dėkoja visiems kas vykdo Bažnyčioje šią kilnią ir atsakingą tarnystę, dėkoja už meilę Dievo tautai, o taip pat prašo ir maldos už jo, Petro įpėdinio tarnystę. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode