Sprogimas

Venesuelos vyskupai tautiečius ragina būti krašto ateities kūrėjais

 

Venesuelos episkopatas paskelbė liepos 21-ąją Maldos ir pasninko diena už laisvę, teisingumą ir taiką Venesueloje. „Maldos ir pasninko dienos tikslas – prašyti Dievą, kad palaimintų venesualiečių pastangas laiduoti brolišką sambūvį šalyje“, praneša Vatikano dienraštis „l’Osservatore Romano“. Venesuelos vyskupų konferencija priminė, kad jau daugelį kartų parapijose ir vyskupijose buvo surengtos panašios akcijos, kuriose tūkstančiai žmonių paliudijo tikėjimą procesijose, maldos vigilijose, Rožinio maldoje prašydami Dievą, kad krašto gyvenimui kritišku momentu palaikytų visus jo gyventojus. Vyskupai pakvietė tikinčiuosius „neleisti atimti viltį, leidžiančią su Dievo pagalba padaryti įmanoma tai, kas atrodo neįmanoma, perduoti viltį ir būti šio istorinio momento ir krašto ateities kūrėjais“.

Popiežius Pranciškus sekmadienį Romoje tradicinės Vidudienio maldos proga pasveikino šv. Petro aikštėje susirinkusius Italijos venesualiečių katalikų bendruomenės atstovus, užtikrino, kad meldžiasi už jų mylimą kraštą.

Venesuelos katalikų labdaros organizacija „Caritas“ nurodo, kad Venesueloje pastaraisiais mėnesiais stipriai išaugo visiškas skurdas, jau spėjęs apimti 52 procentus gyventojų. Labiausiai nukenčia silpnieji, vaikai. Nuo nepakankamo maitinimosi Venesueloje kenčia kas ketvirtas vaikas. Italijos „Caritas“ paskelbė, jog Venesueloje 2016 metais dėl medicininių trūkumų mirė daugiau kaip 11 tūkstančių mažamečių, naujagimių mirtys išaugo beveik 70 procentų.

Pasak Italijos „Caritas vicedirektoriaus, Paolo Beccegato, venesuealiečiai ypatingai kenčia, tačiau jų pagalbos šauksmas lieka neišgirstas todėl, kad niekas nenori pripažinti tokios plačios ir visą kraštą apimančios socialinės, maitinimo, gydymo ir saugumo krizės. Anot jo, pats metas į Venesuelą nutiesti humanitarinius koridorius, taip kaip prašo Venesuelos vyskupų konferencija. Ji prašo atsižvelgti į tai, kad krizė jų šalyje jau tapo sudėtinga humanitarine ir tarptautine problema, ir kad svarbu nedelsiant pradėti taikingą dialogą, kuris leistų rasti išeitį. To siekia taip pat Venesuelos vyskupų konferencija Maldos ir pasninko diena, rengiama šį penktadienį, liepos 21 d. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode