Parama dėkojame




Sprogimas

Penktoji Pranciškaus pontifikato vasara. Ar popiežius atostogauja?

 

Kaip ir kitais metais, visą liepos mėnesį popiežiaus veikla sumažinta iki minimumo. Nėra jokių audiencijų, nevyksta jokių susitikimų – išskyrus tik sekmadienio vidudienio maldą. Skirtingai negu pirmtakai, kurie liepos mėnesį išvykdavo porai savaičių į kalnus, o visą vasarą praleisdavo vasaros rezidencijoje, Castelgandolfo rūmuose, Pranciškus atostogauja namuose. Popiežiaus darbotvarkėje nėra jokių iš anksto numatytų įvykių, daugiau laiko jis gali skirti maldai, skaitymui, atsipalaidavimui, o taip pat darbui su dokumentais, pasitarimams su bendradarbiais ir ekspertais.

Panašus „vasaros režimas“ numatytas ir rugpjūčio mėnesį, Skirtumas tik tas, kad be sekmadienio vidudienio maldos susitikimų, rugpjūtį jau vyks ir bendrosios audiencijos. Pirmoji, po daugiau kaip mėnesio pertraukos, numatyta trečiadienį, rugpjūčio 2 d.

Vasaros metą popiežius Pranciškus taip pat skiria pasirengimams rugsėjo pradžioje numatytai kelionei į Kolumbiją. Rugsėjo 6-11 dienomis vyksiantis apaštališkasis vizitas bus svarbus įvykis vietos katalikų bendruomenei ir visai ilgo pilietinio karo nukamuotai visuomenei. Ši popiežiaus kelionė žymės vasaros pabaigą jo veiklos kalendoriuje. Po jos vėl prasidės kasdieninės audiencijos ir susitikimai. Šventasis Tėvas vėl pradės sakyti homilijas per rytines Mišias Šv. Mortos namų koplyčioje. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode