Sprogimas

Popiežiaus raginimas jaunimui kurti „vienybės kultūrą“

 

 „Marija, Švenčiausioji Dievo Motina, yra vilties ženklas jaunimui, nes žino, kokius iššūkius turėsite priimti“. Taip tvirtina popiežius Pranciškus žinioje brazilų jaunimui, kurį paragino uoliai puoselėti misionieriškumo dvasią. Pranciškus laišku pasveikino jaunimą, dalyvavusį projekte „Rota (maršrutas) 300“, kuriuo buvo šventiškai paminėtas Aparesidos Marijos atvaizdo atradimo Paraiba do Sul upėje trijų šimtų metų jubiliejus. Jaunimo šventės uždarymas įvyko liepos 29 dieną, Aparesidos Marijos šventovėje.

„Brangūs draugai, parašė popiežius, kasdienių netikrumų ir nesaugumų, kaip ir neteisingumo situacijų sukurtos nežinios akivaizdoje jūs galite būti visai tikri dėl vieno: Marija yra vilties ženklas, skatinantis ryžtingam misionieriškam įsipareigojimui. Ji žino kokius iššūkius turėsite priimti. Marija savo motinišku dėmesiu ir rūpesčiu padės jums suprasti, kad nesate vieni“.

Popiežius priminė pasakojimą apie žvejus, kurie iš upės ištraukė Marijos statulėlės galvą, o po kurio laiko ir kūną, atskiras dalis sudėjo į vieną; anot popiežius tai buvęs iškalbiai simboliškas įvykis: „kas buvo padalinta, tapo vieninga“: kaip žvejų širdys, taip kolonijinė Brazilija, padalyta vergovės, atrado vienybę per tikėjimą, įkvėptą Aparesidos Marijos atvaizdo.

Popiežius palinkėjo, kad Aparesidos Marija perkeistų jaunimo gyvenimo „tinklus“ – realius ir virtualius draugysčių ir socialinius tinklus - į kažką reikšmingesnio, kad „taptų bendruomenėmis: išeinančiomis misionieriškomis bendruomenėmis, kurios būtų teisingesnės ir broliškesnės visuomenės šviesa ir raugas“.

Popiežius paprašė jaunimą „nebijoti įsipareigojimo kurti naują visuomenę, su Evangelijos jėga prasiskverbiant į socialines, politines, ekonomines ir universitetines sferas“, „nebijoti kovos su korupcija ir nepasiduoti korupcijai“. „Pasitikėdami Viešpačiu, kurio buvimas yra pilnutinio gyvenimo šaltinis, apgaubti Marijos apsiausto, galite atrasti kūrybingumą ir galią tapti „vienybės kultūros“ veikėjais, kuriančiais naujas paradigmas, galinčias laiduoti Brazilijos ateitį. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode