Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius prašo sustabdyti eutanazijos vykdymą

 

Popiežius Pranciškus įsakė Belgijos katalikų Artimo meilės brolių kongregacijai sustabdyti eutanazijos vykdymą savo psichiatrinėse ligoninėse, praneša iš Londono tarptautinė žinių agentūra „Associated Press“. Šventojo Sosto spaudos salė ketvirtadienį patvirtino, kad popiežius tikrai įsakė „Artimo meilės broliams“ („Broeders van Liede“) sustabdyti eutanazijos vykdymą jos administruojamose psichiatrinėse ligoninėse.

Kongregacijos vadovaujamų ligoninių taryba gegužės mėnesį pranešė, kad leis gydytojams atlikti eutanaziją penkiolikoje Belgijos psichiatrinių ligoninių. Tuo metu tam pasipriešino kongregacijos vadovybė, nurodydama, kad eutanazija nesuderinama su krikščioniškuoju tikėjimu. Pasak žinių agentūros „Associated Press“, Belgija su Olandija yra vienintelės dvi šalys, kuriose gydytojams leidžiama nužudyti žmones su psichine negalia, jei jie to paprašo.

Belgijos katalikų Artimo meilės brolių kongregacijos vadovaujamų ligoninių taryba yra paskelbusi, kad eutanazija bus vykdoma tik tuomet, jei nėra kitos gydymo alternatyvos ir kad atsakingai vertins prašymus. Tarybos atstovai patikino, jog gerbs gydytojų sąžinės laisvę atlikti eutanaziją arba neatlikti, primindami, jog tokią teisę suteikia įstatymas.

„Apgailestaujame dėl šios naujos vizijos“, pareiškė kongregacijos vyresnysis, br. Rene Stockman, komentuodamas kelių katalikiškų Belgijos psichiatrinių ligoninių sprendimą pradėti vykdyti eutanaziją. Anot br. Stockmano, toks spendimas yra nepriimtinas ir negali būti vykdomas.

Dabar ir popiežius paprašė Belgijos katalikų Artimo meilės brolių kongregaciją sustabdyti eutanazijos vykdymą jų ligoninėse. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode