Parama dėkojame




Sprogimas

Varniuose prasidėjo Žemaičių vyskupystės jubiliejaus iškilmės

 

Rugpjūčio 19 d. vakarą Varniuose prasidėjo Žemaičių vyskupystės 600 metų jubiliejaus ir penktojo Eucharistinio kongreso iškilmės. Šis istorinis įvykis ypatingai svarbus Telšiams, Žemaitijai ir visai Lietuvai.

Į pirmąsias Šv. Mišias Varnių Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčioje (Senojoje Katedroje) gausiai rinkosi tikinčiųjų bendruomenė, dalyvavo garbūs svečiai. Po Šv. Mišių aukos prasidėjo Švč. Sakramento Adoracija, kuri tęsis iki sekmadienio 9 valandos ryto. Šv. Aleksandro aikštėje būrį žiūrovų pritraukė grupė „Thundertale“. Prieš atlikėjų pasirodymą susirinkusius pasveikino ir mintimis apie tikėjimą dalijosi Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakulteto dekanas Religijos studijų katedros docentas Benas Ulevičius.

Šios iškilmės – tai paskutinis jubiliejaus minėjimo etapas. Per visą Žemaičių krikšto ir Žemaičių vyskupystės įsteigimo 600 metų jubiliejaus minėjimo programos laikotarpį surengta daug renginių ir įsimintinų parodų, išleista mokslinių ir informacinių leidinių, sutvarkyta nemažai šventovių.

„Šis įvykis mums primena, jog, nepaisant dažnai mūsų tautos atžvilgiu skelbiamų pesimistinių ateities prognozių, vis dėlto galima tikėtis ir šviesesnės ateities. Labai norėtume, kad šio jubiliejaus minėjimas padėtų ir vėl atrasti tą tikėjimą, kuris buvo atrama per 600 metų mūsų protėviams santykiuose su kaimynais“, – kalbėjo Telšių vyskupas JE Jonas Boruta SJ. Telšių vyskupas koadjutorius JE Kęstutis Kėvalas pabrėžė, kad 600 metų Žemaičių vyskupystei yra ne tik didžiulė dovana visai Lietuvai, bet ir šventė: „Tai šventė, kurioje žymime mūsų tėvynės žengimą į Vakarų kultūrą ir civilizaciją, kurioje švenčiame savo europietiškumo šaknis“.

Sekmadienio rytą visi kviečiami į dalyvauti vargonų muzikos koncerte (vargonuoja Balys Vaitkus) Senojoje Katedroje, Šv. Aleksandro aikštėje stebėti meninę programą „Palaimingoji Krikšto šviesa“, kur pasirodys berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“, renginį ves Marijus Budraitis, aktorės Nomeda Bėčiūtė bei Valda Bičkutė, iškilmingų Šv. Mišių metu giedos jungtinis Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės ir Šv. Kazimiero, Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų, Mažeikių Šv. Pranciškaus, Skuodo Švč. Trejybės ir Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo parapijų choras. Šventinį minėjimą papuoš ir vainikuos grupės „Quorum“ pasirodymas.

Telšių kultūros centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode