Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius Pranciškus padės išvysti baimę įveikiančią viltį

 

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį audiencijoje priėmė Bolonijos katalikų arkivyskupą Matteo Maria Zuppi, kuris Vatikano radijui papasakojo apie šios audiencijos pagrindinę priežastį, t.y. būsimą popiežius pastoracinę kelionę spalio 1 dieną į Bolonijos arkivyskupiją, Emilijos Romanijos regione, šiaurinėje Italijoje.

Kartu su Bolonijos ganytoju audiencijoje dalyvavo Čezėnos vyskupas, kurio vyskupijoje prie Adrijos jūros Emilijos Romanijos regione popiežius lankysis tą pačią dieną.

Popiežius labai apsidžiaugė, kad galės aplankyti Bolonijos Bažnyčią ir miestą, kuriame nėra buvęs, pasakojo arkivyskupas. Šventasis Tėvas į Boloniją atvyksta reikšmingu metu, uždaryti Eucharistinį kongresą, kurio tema „Jūs patys duokit jiems valgyti. Eucharistija ir žmonių miestas“.

Bolonijoje popiežius aplankys prieglobsčio prašančius pabėgėlius, susitiks su regiono darbininkais, pietaus su vargšais Bolonijos šv. Petronijaus bazilikoje, kuri yra pagrindinė arkivyskupijos šventovė ir pagal dydį šešta didžiausia katalikų šventovė Europoje.

Pietūs su vargšais simbolizuos eucharistinės puotos pratęsimą: Eucharistija reiškiasi per duonos dalijimą ir kitų pamaitinimą, be to vargšams duona yra tai, ko jie neturi, samprotavo pokalbyje arkivyskupas Zuppi. Bolonijoje popiežius taip pat susitiks su dvasininkais, pašvęstaisiais ir akademiniu jaunimu.

Jaunimo susitikimas vyks šv. Dominyko aikštėje. Tokiu būdu bus proga atminti, kad šv. Dominykas apsisprendė atvykti į Boloniją dėl jame veikiančio garsaus universiteto.

Bolonijos miestas yra kryžkelėje, kurioje išaugo ir pagal kurią miestelėnai amžiams bėgant subrandino pašaukimą būti priėmimo vieta. Gyvename laikais, kai daug klausimų, baimės ir netikrumo. Esu tikras, kad popiežiaus apsilankymas padės mums išvysti viltį, kuri įveikia baimę, sakė arkivyskupas Matteo Maria Zuppi.

Čezėnoje popiežius Pranciškus lankysis trumpai, vos dvi valandas, spalio 1-sios rytą. Pagrindinis apsilankymo tikslas – pagerbti popiežiaus Pijaus VI, gimusio Čezėnoje prieš tris šimtus metų, atminimą. Pijaus VI (1775-1799), Giannangelo Braschi, pontifikatas aštuonioliktajame šimtmetyje buvo vienas iš ilgiausių istorijoje, trukęs 24 metus. Čezėna yra iš viso keturių popiežių gimtinė.

Popiežius Pranciškus pasveikins miesto gyventojus katedros aikštėje, katedroje palaimins dvasininkus, pašvęstuosius ir parapijų delegatus bei užeis maldai į Marijos koplyčią. Iš Čezėnos popiežius tęs kelionę į Boloniją, kur aukos 26 eilinio sekmadienio Mišias ir vidudienį vadovaus „Viešpaties Angelo“ maldai. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode