Sprogimas

„Jei tavo brolis tau nusikalstų, eik ir bark jį prie keturių akių. Jeigu jis paklausys, tu laimėjai savo brolį“ (Mt 18, 15)

 

XXIII eilinio metų sekmadienio Evangelijos žinia – Dievo rūpestis žmonių tarpusavio santykių darna. Mes esame vienas prieš kitą atsakingi tiek fizinėje, tiek dvasinėje plotmėje mūsų šeimose, parapijose, bendruomenėse – esame lyg Dievo atvaizdas vienas kitam, o tai reiškia vienodai tiek patarimo, sudraudimo ir maldos tarpusavio pagalbą.

 

 

Rašytojas Dennis E. Mannering savo knygoje „Vištienos sriuba“ aprašo, kokią užduotį kartą davė savo klausytojams, kurie lankė suaugusiųjų mokyklą. Užduotis buvo tokia: „Surask žmogų, kurį tu tikrai myli, ir jam tai pasakyk.“ Po savaitės kitoje pamokoje vienas iš mokinių prabilo: „Aš tikrai buvau piktas ant jūsų, kai man davėte tokią užduotį. Aš tikrai nejaučiau, kad turėčiau kam nors tai pasakyti. Bet kelionėje namo mano sąžinė greit man prabilo. Suvokiau, kam turėčiau ištarti: „Aš tave myliu.“ Prieš penkerius metus aš stipriai susiginčijau su savo tėvu, ir mudu iki šiol nesusitaikėme. Visus penkerius metus mes vienas kito vengėme, nebent tai buvo bendras šeimos suėjimas, kuriame retai ištardavome žodį vienas kitam. Grįžęs namo supratau, kad turiu kuo greičiau susitikti su savo tėvu ir jam pasakyti, kaip aš jį myliu. Dar tą patį vakarą aš buvau prie savo tėvų namų durų. Paskambinus į duris, jas atidarė tėvas. Nieko nelaukdamas, vos įžengęs į tėvų namus, pasakiau: „Tėti, aš užsukau tik todėl, kad noriu pasakyti, jog myliu tave.“ Staiga kažkas pasikeitė mano tėvo veide. Ir ne tik. Pravirkęs jis mane šiltai apkabino. Ir tai dar ne viskas. Po dviejų dienų jis patyrė širdies smūgį. Taigi mano žinia visiems tokia: „Jeigu manote, kad reikalas turi būti sutvarkytas dabar, niekada jo neatidėkite rytojui. Kokia nauda man būtų iš to, jei būčiau laukęs ilgiau? Būtinai suraskite laiko sau ir savo mylimiems žmonėms čia ir dabar.“

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode