Sprogimas

Popiežius Pranciškus: Karai neduoda nieko kito kaip kapines ir mirtį!

 

Popiežius Pranciškus po Visų Šventųjų iškilmės Vidudienio maldos, palaiminęs susirinkusius Šv. Petro aikštėje, giliai apgailestavo dėl šiomis dienomis įvykdytų teroristinių atakų.

„Mane įskaudino šiomis dienomis Somalyje ir Afganistane ir, vakar, Niujorke įvykdytos teroristinės atakos. Pasmerkdamas šiuos smurto veiksmus meldžiuosi už žuvusius, sužeistus ir jų artimuosius. Prašykime Viešpatį, kad atverstų teroristų širdis ir išvaduotų pasaulį iš neapykantos ir beprotiškų žmogžudysčių, kurios yra piktnaudžiavimas Dievo vardu siekiant pasėti mirtį“, - sakė popiežius Pranciškus.

Pasveikinęs keletą aikštėje susirinkusių žmonių grupių popiežius priminė, kad Vėlinių proga nuvyks į Amerikiečių karių kapines Netūno miestelyje Romos provincijoje ir po to aplankys nacių žudynių aukų memorialą „Fosse Ardeatine“. Šventasis Tėvas paprašė palydėti jį malda šiuose dviejuose karo ir smurto aukų atminties ir gedulo etapuose.

„Karai neduoda nieko kito kaip kapines ir mirtį: štai kodėl panorėjau duoti šį ženklą, tokiu metu, kai atrodo, kad žmonija neišmoko pamokos ir nenori jos išmokti“, - pasakė popiežius, kviesdamas dvasiškai palydėti jo apsilankymą ketvirtadienio popietę Amerikiečių kapinėse Netūne ir memoriale „Fosse Ardeatine“ Romoje. (Vatikano radijas) 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode