Sprogimas

2017 - dramatiški metai Indijos krikščionims

 

2017-ieji buvo vieni dramatiškiausių metų Indijos krikščionims nuo 2007-2008 m. laikotarpio, liūdnai pagarsėjusio masiniais smurtavimo atvejais kaip kad Kandhamale. Taip agentūrai „Asianews“ sakė kun. Vijayesh Lal, Indijos krikščionių evangelikų religinės laisvės komisijos sekretorius.



Metinėje ataskaitoje evangelikų bendruomenės komisija skelbia apie mažiausiai 351 smurto proveržį 2017 m. Tačiau krikščionys skundžiasi, kad tai sumažintas skaičius, nes remiasi užfiksuotas smurtiniais atvejais ir pilietinės visuomenės tyrimu. Didžioji dalis atvejų nepranešama, viena vertus, dėl to, kad auka išgąsdinta, kita vertus, dėl to, kad policija, ypač Šiaurės rytų valstijose, apsimeta nematanti ar atsisako registruoti tokius atvejus. Pasak kunigo, Indijos vyriausybė parlamentui pranešė, jog susidūrimai tarp skirtingų religinių grupių auga, per pastaruosius trejus metus jų padidėjo 28 proc. Situacija mažiausiai tiriama kaimuose, kur patys teisėsaugos pareigūnai ignoruoja ar pažeidžia įstatymus.

Priešiškiausia krikščionims yra Tamil Nadu valstija, čia fiksuoti 52 smurto atvejai. Po jos - Uttar Pradesh, Chhattisgarh, Maharashtra ir Madhya Pradesh. Sudėtingiausia tose valstijose, kurios valdomos nacionalistinių ar sukarintų induistų partijų, bendradarbiaujančių su policija.

Pasak kunigo, skaudu matyti, kai ir kulto vietos puolamos ekstremalių pažiūrų induistų, kurie veržiasi į privačias valdas, pažeidžia asmenų konstitucines teises. Daugėja išpuolių prieš bažnyčias sekmadieniais ar svarbiausių krikščionių švenčių metu - Velykų ir Kalėdų laikotarpiu. Privatūs asmenys dažnai trikdo pamaldas, krikščionių vaikams kliudoma eiti į religines pamokas, jie dažnai sulaikomi vien dėl įtarimo prievartiniu atsivertimu. Evangelikų dvasininkas ragina keisti situaciją, palaikyti pagrindines žmogaus teises, ypač teisę į religinę laisvę. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode