Parama dėkojame




Popiežiaus žinia Pasaulinės kurčiųjų dienos proga

 

Popiežius Pranciškus paskelbė žinią Pasaulinės kurčiųjų dienos proga. Ji kasmet minima paskutinį rugsėjo sekmadienį. Šį penktadienį sukako 60 metų nuo pirmosios kurčiųjų dienos paminėjimo 1958 m. rugsėjo 28 d.

Šventasis Tėvas visų pirma atkreipia dėmesį į didelę pažangą, padarytą per pastaruosius šešis dešimtmečius. Kurčiųjų labui daug nuveikta mokslo, socialinės globos, kultūros srityse. Tačiau tuo pat metu daug kur konstatuojame ir pavojingai paplitusią atmetimo kultūrą, kuri yra pasekmė bendros antropologinės krizės, kai dėmesio centre yra ne žmogaus asmuo, bet ekonominiai ir politiniai interesai, besaikis konsumizmas. Pirmosiomis tokios kultūros aukomis tampa pažeidžiami, negalios slegiami žmonės. Dėl to, rašo popiežius, turime, net ir eidami prieš srovę, kovoti, kad kiekvienam žmogui būtų užtikrinta teisė ir sąlygos oriai gyventi. Ne tik, kad būtų patenkinti tam tikri pagrindiniai poreikiai, bet kad kiekvienas būtų pastebimas ir išklausomas, kad būtų pripažįstamas savarankiškumo troškimas. Žmonių su negalia integravimas ir pilnaverčio gyvenimo sąlygų užtikrinimas – tai ir įstatymų leidėjų bei valdančiųjų užduotis, o kartu iššūkis visai mūsų kultūrai ir mąstysenai.

Popiežius dėkoja ir patiems kurtiesiems, kad jie burdamiesi į asociacijas ir kalbėdami apie savo poreikius ir teises padeda kurti susitikimo ir solidarumo kultūrą. Melsdamasis už juos ir laimindamas, popiežius prašo, kad ir jie melstųsi už jo tarnystę ir Bažnyčią.  (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode