Sprogimas

Popiežius Pranciškus aplankys Florencijos ir Prato miestus

Lapkričio 10 dieną yra numatyta dar viena popiežiaus Pranciškaus kelionė Italijoje, šį kartą istorija ir menu nepaprastai turtinguose Prato ir ypač Florencijos miestuose. Ši popiežiaus kelionė suderina du tikslus: Florencijos ir Prato vyskupijų aplankymą bei susitikimą su tomis dienomis Florencijoje vyksiančio Italijos bažnytinio kongreso dalyviais, kurių bus apie 3000.

Į Prato miestą Šventasis Tėvas atvyks malūnsparniu tiesiai iš Romos ankstokai ryte, apie 8, ir apsilankys katedroje, kurioje pasisveikins su vyskupijos tikinčiųjų delegacijomis: kunigais, vienuoliais, pasauliečiais. Tada aikštėje priešais katedrą susitiks su darbo pasauliu: Prato mieste ir aplink jį daug fabrikų, kuriuose dirba virš 100 tautybių žmonių.

Po šio susitikimo popiežius vėl sės į malūnsparnį ir atskris Florenciją, kurią nuo Prato skiria tik nedidelis atstumas.

Popiežius pirmiausia apsilankys garsiojoje Florencijos katedroje, kurioje tuo metu vyks maldos ir mąstymo susitikimas. Numatytas ir popiežiaus Pranciškaus žodis.

Prieš vidudienį Pranciškus pasveikins aikštėje prie katedros atėjusius tikinčiuosius, po to vyks prie Apreiškimo švenčiausiai Mergelei Marijai bazilikos, kurioje yra garsus Dievo Motinos paveikslas ir prie jo pasimels, kartu su 30-čia neįgaliųjų. Visai šalia bazilikos yra šv. Pranciškaus Neturtėlio valgykla, skirta vargšams. Jų draugijoje tądien papietaus ir popiežius.

Po pietų trumpai pailsėjęs arkivyskupijos būstinėje popiežius vyks į pagrindinį dienos susitikimą, į stadioną, kuriame aukos šventąsias Mišias, pakeliui sustodamas ir trumpai aplankydamas pora kitų Florencijos istorinio centro vietų. Stadione, kuriame jis turėtų atvykti apie 15,30 val., telpa per 50 000 žmonių. Tądien mokiniams nereiks eiti į mokyklą, kad šeimos galėtų dalyvauti susitikime su Pranciškumi ir kad neįkliūtų į kamščius; popiežiaus Mišios bus transliuojamos tiesiogiai per didelius lauko ekranus, kurie bus pastatyti keliose centrinėse Florencijos aikštėse. Numatyta, kad prieš 18 valandą popiežius vėl išskris į Vatikaną, o nacionalinis Italijos bažnytinis kongresas tęsis iki lapkričio 13 dienos.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode