Parama dėkojame




Sprogimas

Vanduo – gyvybės šaltinis

Šventojo Sosto Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija paskelbė dokumentą „Aqua fons vitae“ („Vanduo – gyvybės šaltinis“), kuriuo primena Bažnyčios mokymą šiuo specifiniu klausimu, taip pat prašo viso pasaulio katalikų keisti kasdieninio gyvenimo įpročius, taupiau naudoti vandenį.

Dokumentas paskelbtas užbaigiant kovą – mėnesį, kai kasmet minima Pasaulinė vandens diena. Jungtinių Tautų Organizacijos siūlymu įvesta diena kasmet minima kovo 22-ąją. Dokumente aptarti trys aspektai – prieiga prie geriamojo vandens, vandens naudojimas pramonėje ir žemės ūkyje, natūraliųjų vandens telkinių pasaulyje apsauga.

Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija pranešė, kad šiuo metu yra kuriama strategija, pavadinta WASH, skirta vandens naudojimo ir vandens telkinių apsaugos klausimams Katalikų Bažnyčios vykdomuose projektuose, taip pat katalikiškų struktūrų kasdieninėje veikloje. Norima atkreipti didesnį dėmesį į saikingo vandens naudojimo svarbą, į būtinumą skirti pirmenybę tiems humanitarinės pagalbos ir plėtros projektams, kuriais siekiama užtikrinti prieigą prie vandens sausros kamuojamuose pasaulio regionuose.

Vandens problemai popiežius Pranciškus skyrė nemažą dalį savo enciklikos „Laudato si‘“, joje atkreipdamas dėmesį, kad pirmutinės svarbos klausimas yra geriamasis ir švarus vanduo, nes jis yra būtinas žmogaus gyvybei ir sausumos bei vandens ekosistemoms palaikyti. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode