Sprogimas

S. Ševčukas: melskimės, kad nebūtų kito Černobylio

nebutuSekmadienis – tai šventa diena, kurią renkamės į bažnyčias dalyvauti dieviškojoje liturgijoje, dėkoti Dievui, kad sulaukėme dar vieno ryto, melstis už labiausiai kenčiančius ir liūdinčius, už tuos, kurie kovoja ir aukojasi dėl mūsų ateities, sakė Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas rugsėjo 18 d., 207-ąją karo dieną, paskelbtoje žinioje.

Būdami krikščionys, mes gerbiame šeštadienį, šabą, kai Dievas, sukūręs pasaulį, ilsėjosi, tačiau dar labiau švenčiame sekmadienį, kuris yra pirmoji naujosios kūrinijos diena, diena, kai mūsų Viešpats Jėzus Kristus prisikėlė iš numirusių ir pripildė žmogų naujo ir amžino gyvenimo. Štai kodėl mums taip svarbu bent vieną dieną per savaitę sustoti, palikti darbus ir pasigėrėti Dievo sukurto pasaulio grožiu, sustoti, kad galėtume pamatyti Dievo kūrinijos didybę.

Deja, šiandien Ukrainoje šį grožį temdo karas. Dėl to šią dieną ypatingai meldžiamės už tuos, kurie kenčia ir liūdi, už tuos, kuriems per šį karą yra sunkiausia. Prisimename visus, kurių gyvenimus sugriovė šis karas. Dalyvaudami liturgijoje atnešame Viešpačiui mūsų skausmą.

* * *

Taip pat pirmadienį, 208-ąją karo dieną, paskelbtoje žinioje arkivyskupas S. Ševčukas kalbėjo apie Dievo garbinimą, rodant deramą pagarbą jo kūriniams. Jis taip pat atkreipė dėmesį į didelį susirūpinimą sukėlusį faktą – naktį iš sekmadienio į pirmadienį rusai apšaudė Ukrainos pietuose, netoli Mykolajivo miesto esančią atominę elektrinę. Remiantis pirmadienio rytą paskelbtomis žiniomis, raketa nukrito už 300 metrų nuo branduolinio reaktoriaus. Pasak arkivyskupo, šis faktas – tai akivaizdus mėginimas gąsdinti Ukrainą ir pasaulį branduoline katastrofa. „Noriu paraginti visus geros valios žmones: padarykime viską, kas įmanoma, kad užkirstume kelią šiam blogiui, kad Ukrainoje nebūtų dar vieno Černobylio“, – prašė arkivyskupas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode