Sprogimas

Popiežius Pranciškus: Lai Jėzus suvienija skirtingų tautų, rasių ir kalbų žmones

 

 „Sparčiai artėja 31-osios Pasaulio jaunimo dienos. Laukiu susitikimo su jaunais žmonėmis, susirinkusiais į Krokuvą iš viso pasaulio, o taip pat laukiu galimybės susitikti su mylima lenkų tauta. Mano visas vizitas šiais jubiliejiniais metais bus įkvėptas Gailestingumo ir palaiminto Šv. Jono Pauliaus II, kuris inicijavo Pasaulio jaunimo dienas ir buvo Lenkijos žmonių vedlys jų istorinėje kelionėje į laisvę“, – kalbėjo popiežius Pranciškus.

„Brangus Lenkijos jaunime, žinau, kad kurį laiką, ypač maldomis, rengėtės šiam didžiam susitikimui Krokuvoje. Iš visos širdies dėkoju jums už tai, ką padarėte ir už visą meilę, su kuria tai buvo daroma. Net ir dabar aš jus apkabinu ir laiminu“, – tęsė pontifikas.

„Brangus jaunime iš Europos, Afrikos, Amerikos, Azijos ir Okeanijos. Aš taip pat laiminu jūsų šalis, jūsų viltis ir jūsų kelionę į Krokuvą. Meldžiuosi, kad tai būtų tikėjimo ir brolystės piligrimystė. Tegu Viešpats Jėzus Kristus suteikia jums malonę asmeniškai išgyventi jo žodžius: „Palaiminti yra gailestingieji, nes jie susilauks gailestingumo““, – kalbėjo Pranciškus.

„Nekantrauju su jumis susitikti ir pasiųsti pasauliui naują harmonijos ženklą, kai skirtingos rasės, kalbos, žmonės ir kultūros susivienija Jėzaus, kuris yra Gailestingumo veidas, vardu“, – kalbėjo pontifikas.

„Dabar atsigręžiu į jus, brangūs lenkų tautos sūnūs ir dukros. Man apsilankyti pas jus yra didžiulė Dievo dovana. Jūs esate tauta, kuri per savo istoriją patyrė gausybę išbandymų, dalis kurių buvo ypatingai sunkūs, tačiau atsilaikėte liudydami tikėjimo galią, sutvirtinti motiniškose Mergelės Marijos rankose.  Esu tikras, kad mano piligrimystė į Čenstakavos šventovę, leis man panirti į šį patikrintą tikėjimą ir padarys man daug gero. Dėkoju už jūsų maldas rengiantis mano vizitui. Dėkoju vyskupams ir kunigams, pašvęstojo gyvenimo vyrams ir moterims, tikintiems pasauliečiams, ypač šeimoms, kurioms simboliškai atgabensiu posinodinį apaštalinį paraginimą „Amoris Laetitia“. Moralinė ir dvasinė tautos „sveikata“ yra regima jos šeimose. Būtent todėl Šv. Jonas Paulius II skyrė tiek daug dėmesio susižadėjusiems poroms, neseniai susituokusiems ir šeimoms. Tęskite šį jo pradėtą kelią!“ – kalbėjo popiežius.

„Brangūs broliai ir seserys, siunčiu jums šį kreipimąsi kaip savo meilės jums ženklą. Išlikime artimi vienas kitam maldoje. Nekantrauju jus sutikti Lenkijoje“, – savo kalbą užbaigė Pranciškus.

Nuotraukoje: Artėjant Pasaulio Jaunimo dienoms Krokuvoje, popiežius Pranciškus vaizdo įrašu kreipėsi į renginio dalyvius, kuriuos netrukus gyvai sutiks Lenkijoje.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode