Sprogimas

Vienuoliui J.Sasnauskui skirta Vaižganto premija

 Šių metų Juozo Tumo-Vaižganto premija skirta buvusiam disidentui, kunigui, pranciškonui, publicistui, rašytojui Juliui Sasnauskui.

Jis įvertintas už knygą „Kaip buvo pradžioje“ bei pastarųjų metų publicistinę veiklą, prasmingai atskleidžiančią ėjimą prieš srovę ir kasdienį gražių esmių teigimą, pranešė Lietuvos žurnalistų sąjunga.

Kandidatą išrinko speciali komisija, sudaryta iš Lietuvos žurnalistų ir Lietuvos rašytojų sąjungų atstovų.

J.Sasnauskas gimė 1959 metais Vilniuje. Dar mokydamasis mokykloje jis įsitraukė į disidentinę veiklą, buvo vienas iš Lietuvos laisvės lygos (LLL) įkūrėjų ir aktyvių narių, padėjo leisti pogrindinę antisovietinę spaudą, platino LLL dokumentus, kuriuose protestuota prieš Lietuvos okupaciją, rusifikaciją, psichiatrijos naudojimą politiniams tikslams. J.Sasnauskas su kitais disidentais 1979-aisiais pasirašė „45 pabaltijiečių memorandumą“, buvo garsaus 1987-ųjų mitingo prie A.Mickevičiaus paminklo Vilniuje vienas iš organizatorių. Sovietų valdžios J.Sasnauskas buvo nuteistas už antitarybinę veiklą ir ištremtas į Tomsko sritį.

1987 metais jis įstojo į Kauno kunigų seminariją, 1992 metais įšventintas į kunigus, 1996 metais davė vienuolio pranciškono įžadus.

J.Sasnauskas yra parašęs keturias knygas, jis vadovauja katalikų radijo studijai „Mažoji studija“.

Penkioliktoji respublikinė literatūrinė Juozo Tumo-Vaižganto premija J.Sasnauskui bus įteikta per tradicinį renginį – „vaižgantines“. Jos vyks šeštadienį rašytojo gimtajame Malaišių kaime, Anykščių rajone.

Vilnius, rugsėjo 15 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode