Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius maldauja tuoj pat nutraukti ugnį Sirijoje

Popiežius Pranciškus trečiadienį paprašė neatidėliojant nutraukti ugnį Sirijoje ir paragino paskelbti bent paliaubas, kad civiliai, o ypač vaikai, galėtų evakuotis iš Alepo miesto, negailestingai bombarduojamo iš oro.

„Noriu pabrėžti ir pakartoti apie savo artumą visoms nežmoniško konflikto Sirijoje aukoms“, – sakė jis per savo savaitinę audienciją Šv.Petro aikštėje Vatikane.

„Iš naujo kartoju savo prašymą, iš visų jėgų maldauju atsakingų asmenų nedelsiant paskelbti paliaubas ir laikytis jų bent kol bus evakuoti civiliai, o ypač vaikai, kurie tebėra įstrigę dėl įnirtingo bombardavimo“ – sakė jis.

Antradienį Damasko režimo sąjungininkė Rusija surengė vienus smarkiausių per pastarąsias dienas aviacijos smūgių Alepe. Stebėtojai nurodė, kad žuvo 25 civiliai, iš jų – keturi vaikai. Be to, smarkiai nukentėjo rytinės miesto dalies, kurią yra užėmę sukilėliai, gyvenamieji rajonai.

Sirijos kariuomenė praėjusį mėnesį paskelbė apie savo siekį atsiimti miestą, kurį šio konflikto priešingos stovyklos kontroliuoja nuo 2012 metų vidurio.

Vėliausias puolimas prasidėjo po neilgai gyvavusių paliaubų, dėl kurių buvo susitarę Vašingtonas ir Maskva. Apgulta Alepo rytinė dalis buvo smarkiai bombarduota iš oro.

Praėjusį trečiadienį Sirijos kariuomenė pareiškė, kad sumažins bombardavimą, kai kelias vykdyti smūgiai nusinešė šimtus žmonių gyvybių ir sugriovė didžiausią rytinėje miesto dalyje dar veikusią ligoninę.

Vis dėlto antradienį bombardavimas buvo atnaujintas.

Vatikanas, spalio 12 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode