Sprogimas

Praėjusią savaitę policija surašė 480 protokolų už karantino reikalavimų pažeidimus

Praėjusią savaitę policijos pareigūnai surašė 480 administracinio nusižengimo protokolų karantino reikalavimus pažeidusiems asmenims, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. 

Pasak jo, daugiau kaip ketvirtadalis visų pažeidimų – 125 – buvo nustatyti savaitgalį. 

Iš viso per savaitę 407 žmonės buvo drausminti dėl daugiau kaip vieno šeimos ūkio kontaktų, 31 protokolas surašytas už kaukių dėvėjimo pažeidimus, 41 žmogus baustas dėl saviizoliacijos tvarkos pažeidimo. Taip pat praėjusį pirmadienį surašytas vienas protokolas karantino tvarką pažeidusiai įmonei. 

Anot Policijos departamento atstovo, nuo ketvirtadienio, kai po pusmečio pertraukos vėl leista priimti lauke žmones barams, restoranams ir kavinėms, situacija buvo „gera ir rami“, pažeidimų juose fiksuota nebuvo. 

„Kažkokio ypatingo dėmesio barams nebuvo, šiaip ūkio subjektai buvo tikrinami savaitgalį ir – be pažeidimų“, – sakė R. Matonis. 

Iš viso per šeštadienį ir sekmadienį policijos pareigūnai patikrino daugiau kaip 360 ūkio subjektų ir beveik pustrečio šimto įvairių poilsio ar šventimo vietų, tokių kaip – kaimo sodybos. Pažeidimų šių patikrinimų metu nenustatyta. 

Nuo lapkričio pradžios besitęsiantis karantinas, Ministrų kabineto sprendimu, pastarąjį kartą pratęstas iki gegužės pabaigos. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode