Parama dėkojame




Sprogimas

VRM: pasienyje su Lenkija tik 5,7 proc. asmenų atvykstančių be QR kodų

Pasienyje su Lenkija karantino reikalavimų laikymąsi kontroliuojantys pasieniečiai pastebi, kad pastarąją savaitę žymiai sumažėjo privalomų QR kodų neturinčių keliautojų, tokių buvo tik 5,7 proc.

Nuo vasario 17 d. VSAT pareigūnai vykdo sustiprintą iš Lenkijos atvykstančių asmenų kontrolę siekdami užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi. Tokie keliautojai turi būti užsiregistravę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) svetainėje ir gavę vadinamąjį QR kodą.

Nuo  balandžio 5-iosios iki balandžio 11-osios pasieniečiai patikrino 1536 iš Lenkijos važiavusių asmenų, 89 iš jų neturėjo QR kodų. Per praėjusią savaitę anketų nebuvo užpildę apie 14 proc. vykusiųjų. Nuo vasario 17 d. patikrinti 21003 iš Lenkijos keliavę asmenys, QR kodų neturėjo 8611, surašyta 20 protokolų.

Taip pat nuo vasario 8 d. pasieniečiai jūrų ir oro uostuose talkina NVSC darbuotojams vykdyti papildomą visų atvykstančių asmenų medicininę karantininę kontrolę. Tikrinama, ar keliautojai užsiregistravę NVSC tinklalapyje, ar šie duomenys teisingi ir kt. Nuo  balandžio 5-iosios iki balandžio 11-osios į Klaipėdos jūrų uostą keltais atvyko 2 108 asmenys, krovininiais laivais atplaukė 854 asmenys. Per oro uostus ES išoriniais reisais atskrido 6 843 asmenys. VSAT duomenimis, per visą laiką nuo vasario 8 d. tiek jūrų, tiek oro uostų kontrolės punktuose nustatomi tik pavieniai pažeidimai dėl QR kodo ar COVID-19 testo neturėjimo.

Be to, nuo kovo 10 d. VSAT vykdo kontrolę dėl privalomo COVID-19 testo turėjimo grįžtant ar atvykstant keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais, užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu. Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dirba kartu su NVSC specialistais, prie išorės sienos kelių kontrolės punktuose ir prie vidaus sienos – savarankiškai. Nuo  balandžio 5-iosios iki balandžio 11-osios iš viso buvo patikrinti 7 909 asmenys, kuriems būtina turėti testą atvykstant. Iš viso nuo kovo 10 d. patikrinti 31340 asmenys, nustatyta 14 pažeidimų.

Per praėjusią savaitę Policijos departamento pareigūnai nustatė 495 karantino reikalavimų pažeidimus, iš jų 444, dėl daugiau kaip vieno ūkio kontaktų. Taip pat patikrinta daugiau nei 3230 asmenų esančių izoliacijoje be to pareigūnai patikrino daugiau nei 900 ūkio subjektų dėl karantino reikalavimų paisymo.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode