Sprogimas

Švietimo ministrė: ugdymo iššūkiai ir sprendimai Baltijos šalyse – panašūs

Nors Lietuvoje situacija dėl COVID-19 švietimo įstaigose kiek geresnė nei Latvijoje ir Estijoje, ugdymo iššūkiai ir taikomi sprendimai šalyse yra panašūs, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ketvirtadienį neformaliame susitikime su Latvijos švietimo ir mokslo ministre Ilga Šuplinska bei Estijos švietimo ir mokslinių tyrimų ministerijos generaliniu sekretoriumi Martu Laidmetsu dalyvavusi J. Šiugždinienė sako aptarusi, kaip trims šalims sekasi organizuoti ugdymo procesą pandemijos metu. 

„Nors šiuo metu situacija Lietuvoje kiek geresnė – daug pradinukų jau kelias savaites mokosi klasėse, tačiau didelių skirtumų nėra. Visur sunkumai panašūs ir jie sprendžiami gana panašiai“, – po susitikimo sakė J. Šiugždinienė.

Ji su kolegomis aptarė vaikų sugrįžimą į mokyklas, paramos priemones mokiniams ir mokytojams. 

Pasak ministerijos, sutarta tokius susitikimus rengti ir pasidalinti naujausia patirtimi kartą per mėnesį. 

Estijoje mokyklos iki šiol yra uždarytos, nuo gegužės 3-iosios į klases nutarta leisti pradinukus, po atostogų prasidės ir valstybiniai egzaminai, į mokyklas eis daugiau kaip 10 tūkst. vaikų.

Anot ministerijos, M. Laidmetsu pažymėjo, jog sugrįžti padeda tai, kad mokytojai buvo prioritetinėje skiepijamųjų nuo COVID-19 grupėje.

Latvijoje kitą savaitę į mokyklas galės grįžti 1–6 klasių mokiniai ir abiturientai. Nuo vasario 22 dienos šalyje pradėtos individualios konsultacijas tiems, kuriems reikėjo individualios pagalbos mokantis. Latvijoje skatinama pamokas organizuoti ir lauke.

Visose trijose šalyse nenutrūkstamai dirbo specialiosios mokyklos, klasėse galėjo mokytis sunkumų šeimose patiriantys vaikai.

Ministrai dalijosi ir žiniomis, kaip užtikrinamas saugumas mokyklose, patirtimis apie ugdymo praradimų kompensavimą, taikomas ir planuojamas priemones. Visos trys šalys planuoja vasaros mokyklas vaikams.

Lietuvoje šiuo metu į mokyklas leidžiama eiti pradinukams, bet didesnėje dalyje savivaldybių jie turi periodiškai testuotis dėl COVID-19. Nuo gegužės 3-iosios grįžti į klases galės ir abiturientai.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode