Sprogimas

Į klases gali grįžti 5–11 klasių moksleiviai

Nuo pirmadienio į mokyklas leidžiama grįžti 5–11 klasių moksleiviams.

Pagal Vyriausybės nutarimą, savivaldybės turi nuspręsti, ar šių moksleivių ugdymą organizuoti nuotoliniu, ar mišriu būdu, t. y. pakaitomis derinant nuotolinį ir kontaktinį mokymąsi.

Pabrėžiama, kad pasirinkus pastarąjį būdą, nuotoliniu būdu gali vykti ne daugiau nei pusė pamokų.

Būtina grįžimo sąlyga – šie moksleiviai ir pedagogai turi periodiškai tikrintis dėl COVID-19.

Didžiųjų miestų vadovai skeptiškai įvertino galimybę į klases grąžinti 5–11 klasių moksleivius. Anot jų, epidemiologinė situacija tam yra per daug pavojinga.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija didelėms mokykloms rekomenduoja pradėti kontaktinį ugdymą atnaujinti nuo keleto klasių, palaipsniui įtraukiant ir likusias, taip pat turėtų galioti rotacijos principas, kai vieną savaitę pasimokiusi kontaktiniu būdu klasė savaitei grįžta į nuotolinį ugdymą, mokykloje užleisdama vietą kitiems mokiniams. 

Mažoms mokykloms rekomenduojama, jog viena klasė tris dienas per savaitę mokytųsi kontaktiniu, dvi dienas – nuotoliniu būdu. 

Bendra rekomendacija – laikas, skiriamas nuotoliniam ar kontaktiniam ugdymui, neturėtų būti ilgesnis nei penkios dienos.

Taip pat skatinama organizuoti pamokas lauke.

Moksleiviai, nesutinkantys tirtis profilaktiškai, mokosi nuotoliniu būdu, o jei tokių moksleivių keliose klasėse yra daugiau, rekomenduojama sudaryti laikinas paralelinių ar net skirtingų klasių grupes nuotoliniam mokymuisi.

Anksčiau leista į mokyklas grįžti pradinukams ir abiturientams.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode