Sprogimas

Kultūros paso užsiėmimai mokiniams gali vykti ir gyvai

gyvaiiMišriu būdu besimokantys mokiniai gali dalyvauti gyvai vykstančiuose Kultūros paso užsiėmimuose. Tokį išaiškinimą mokykloms pateikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, apsvarsčiusi Kultūros paso paslaugų teikimo galimybes karantino laikotarpiu kartu su Kultūros ir Sveikatos apsaugos ministerijomis.

„Kultūros paso paslaugų teikėjai šiuo sudėtingu laikotarpiu puikiai transformavo savo veiklas ir sukūrė daugybę kokybiškų ir patrauklių užsiėmimų moksleiviams. Vis dėlto galimybė vėl gyvai įtraukti moksleivius į kultūros paso užsiėmimus yra ypač laukta ir vertinga ne tik moksleivių kultūriniam ugdymui bei akiračiui, bet ir bendrai jų emocinei savijautai“, – sakė kultūros viceministras Albinas Vilčinskas. 

Gyvai mokyklose organizuojamuose Kultūros paso užsiėmimuose vienu metu gali dalyvauti tik viena klasė ar grupė, sudaryta iš tos pačios klasės mokinių. Užsiėmimų vesti į klases atvykstantys žmonės turi turėti neigiamą COVID-19 ligos testą. Užsiėmimuose būtina laikytis operacijų vadovo nustatytų reikalavimų ir dėvėti veido kaukes, laikytis atstumų, dezinfekuoti patalpas. 

Tais atvejais, kai Kultūros paso užsiėmimų metu moksleiviai lankosi filme, spektaklyje, koncerte, organizatoriai privalo laikytis šioms paslaugoms keliamų reikalavimų: užtikrinti, kad uždarose erdvėse renginiuose būtų užpildoma ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų, bendras žiūrovų skaičius neviršytų 150 asmenų. Taip pat būtina užtikrinti, kad žiūrovai uždarose erdvėse būriuotųsi ne daugiau kaip po 2 asmenis ir tarpusavyje laikytųsi ne mažesnio kaip 2 metro atstumo, dėvėtų medicinines kaukes ar respiratorius. Tokiais atvejais gali dalyvauti nebūtinai vienos klasės ar mokyklos vaikai.

Nuotoliniu būdu besimokantys moksleiviai Kultūros paso užsiėmimuose ir toliau gali dalyvauti nuotoliniu būdu. 

Šiemet Kultūros paso paslaugomis bus galima naudotis ir vasarą, apie būtinas saugumo sąlygas Švietimo, mokslo ir sporto ministerija planuoja informuoti vėliau.  

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode