Sprogimas

Seimo pirmininkė: akivaizdu, kad „Didžiajame šeimų gynimo marše“ nesilaikyta saugumo

pirminAkivaizdu, kad „Didžiajame šeimų gynimo marše“ nesilaikyta dėl COVID-19 įvestų saugumo reikalavimų, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. 

„Kai toks renginys įvyksta pandeminiu laikotarpiu, yra ir saugumo sumetimai. Ir, mano vertinimu, visgi saugumo reikalavimų, rekomendacijų, akivaizdžiai nebuvo laikomasi šiame renginyje“, – „Žinių radijui“ sakė ji. 

Parlamento pirmininkė taip pat pažymėjo, kad tai, jog renginyje sveikinimo kalbą sakė Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) atstovas Bernhardas Zimniokas, rodo organizatorių politinę kryptį.

„Šio politiko dalyvavimas Šeimų marše, akivaizdu, suteikė tam tikrą koloritą, nes jo balsavimai Europos Parlamente yra palaikantys tą poziciją, kuri Lietuvai yra priešinga ir labai nedraugiška, tai aš manau, kad tai parodo tam tikrą politinę darbotvarkę organizatorių“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen. 

Šeštadienį sostinės Vingio parke vykusios akcijos dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą. Nors renginyje leista 7 tūkst. dalyvių, jų, policijos duomenimis, buvo iki 10 tūkstančių.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir humoristas Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode