Sprogimas

Beveik visose stebimose šalies maudyklose vanduo švarus, maudytis galima – centras

maudykBirželio pirmoje pusėje atlikus tyrimus 103 Lietuvos maudyklose, nustatyta, kad vanduo yra švarus, maudytis galima, penktadienį skelbia Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.

Anot jo, šalyje iš viso stebima 120 maudyklų, tačiau kol kas duomenų negauta iš Visagino ir dalies Vilniaus miesto, Širvintų, Utenos, Anykščių, Raseinių rajonų maudyklų.

Centro teigimu, taip pat gauta informacija ir apie 98 rekreacijai skirtų zonų vandens kokybę.

Birželio 7 dieną Kėdainių rajono Angirių ir Joniškio rajono Skakų tvenkiniuose rastas didesnis, nei leidžiama higienos normoje, žarninių enterokokų kolonijas sudarančių vienetų skaičius.

„Pakartotinai atlikus tyrimus birželio 11 dieną Angirių tvenkinio vandens kokybė atitiko reikalavimus“, – nurodoma pranešime.

Maudyklų vandens kokybė vertinama pagal du mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles. Atsižvelgiant į higienos normos reikalavimus, žarninių enterokokų turi būti ne daugiau kaip 100 kolonijas sudarančių vienetų 100 ml vandens, o žarninių lazdelių – ne daugiau kaip 1000 kolonijas sudarančių vienetų 100 ml vandens.

Informacija apie maudyklų vandens kokybę atnaujinama iš karto gavus informaciją iš savivaldybių ir laboratorijų.

Visuomenei informacija apie maudyklų vandens kokybę taip pat turi būti skelbiama savivaldybių interneto svetainėse.

Stenduose prie paplūdimių turi būti skelbiami naujausi maudyklų vandens kokybės tyrimų rezultatai bei rekomendacija nesimaudyti ar draudimas maudytis, jei nustatyta tarša.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode