Marcinkevičius




Seimo NSGK pirmininku išrinktas buvęs kariuomenės vadas A. Pocius

pociusSeimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pirmadienį savo pirmininku išsirinko buvusį kariuomenės vadą Arvydą Pocių.

Už jo kandidatūrą balsavo devyni komiteto nariai, vienas susilaikė.

Šiai kandidatūrai dar turės pritarti visas Seimas.

A. Pocių į NSGK pirmininkus delegavo valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

Komiteto vicepirmininkas „valstietis“ Dainius Gaižauskas prašė nepamiršti opozicijos balso svarstant komitete klausimus ir priimant sprendimus.

Atsakydamas į komiteto narių klausimus A. Pocius, be kita ko, tvirtino nepritarsiantis Viešojo saugumo tarnybos prijungimui prie policijos. Tokį projektą Seimui yra pateikusi Vyriausybė.

A. Pocius Seime dirba pirmą kadenciją. 2009–2014 metais jis buvo Lietuvos kariuomenės vadu.

Buvusį NSGK pirmininką Lauryną Kasčiūną paskyrus krašto apsaugos ministru, komitetas kovo 28 dieną jau bandė surengti pirmininko rinkimus, bet nesėkmingai.

Opozicijos atstovai tuomet posėdyje nedalyvavo, o Laisvės frakcijos narys V. Mitalas nebalsavo, tokiu būdu nesusirinko kvorumas.

Penki opozicijos atstovai kovo 27 dieną pranešė stabdantys dalyvavimą NSGK darbe, kol teisėsauga neištirs buvusio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teiginių, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Teisėsauga konstatavo, jog politikų ar valstybės tarnautojų veiksmuose, kviečiant Krašto apsaugos ministerijos atstovus į susitikimus su užsienio valstybės bendrove, nusikalstamų veikų požymių nenustatyta.

Po šio sprendimo opozicijos atstovai atnaujino savo darbą NSGK.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode