Sprogimas

Bibliotekai – 95-eri

Praėjusį ketvirtadienį Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka šventė savo gimtadienį. Su dovanomis, gėlėmis ir linkėjimais į bibliotekos salę rinkosi kolegos, partneriai ir bendraminčiai.

Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė sveikindama bibliotekos bendruomenę sakė, kad biblioteka – tai vieta, kur galima atrasti save. Pasveikinti atvyko Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, kolegos iš kaimyninių rajonų bibliotekų, Mažeikių kultūros centro, muziejaus, ugdymo įstaigų atstovai ir kiti svečiai. Kalbėta apie tai, kokią svarbą mūsų gyvenime turi ir turės knyga – išsilavinimui, istorijai, kultūrai.

Viešosios bibliotekos įkūrimo data – 1922 m. spalio 1 d. Tą dieną duris atvėrė Aleksandro Vaičkaus iniciatyva įsteigtas Centrinio valstybės knygyno Mažeikių skyrius. Tuomet bibliotekos fonduose buvo 193 knygos, skaitė 83 skaitytojai. Šiuo metu biblioteka turi apie 3 000 skaitytojų, bibliotekos fonduose – beveik 50 000 knygų. Bibliotekoje vyksta daugybė įvairiausių renginių, susitikimų, koncertų. Turiningas gyvenimas verda ir 24 Viešosios bibliotekos filialuose. Tai – vienas iš kultūros židinių, skatinančių mokytis visą gyvenimą.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

www.mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode