Parama dėkojame




Sprogimas

Klausk teisininko

Su giminaičiais Palangoje turime butą. Registrų centre įregistruoti keli buto savininkai, kuriems priklauso po tam tikrą buto dalį. Vienas iš savininkų nori butą nuomoti. Kaip reikia įforminti santykius tarp giminaičių?

Nagrinėjant Jūsų pateiktą klausimą, reikia analizuoti du skirtingus atvejus, priklausomai nuo to, kas gaus pajamas iš nuomos veiklos. Jeigu nekilnojamojo turto nuomos sutartyje nuomotojais bus visi giminaičiai, kartu nuomojantys nekilnojamąjį turtą, tokiu atveju kiekvienas iš jų bus laikomas pajamų gavėju, todėl tokią veiklą turės deklaruoti Valstybinei mokesčių inspekcijai, mokėti visus su tuo susijusius mokesčius ir pan.

Tačiau, jeigu nuomotojas bus vienas iš giminaičių ir tik jis vienas gaus pajamas iš nuomos veiklos, patartina tarp visų turto savininkų įforminti nekilnojamojo turto perleidimo faktą. Vienas iš keleto būdų tai padaryti – sudaryti panaudos sutartį. Tokiu atveju nekilnojamojo turto nuomos sutartyje nuomotojas bus tik vienas iš visų giminaičių – panaudos gavėjas. Dėl to ir Valstybinei mokesčių inspekcijai visus reikalingus mokesčius turės mokėti tas giminaitis, kuris versis nekilnojamojo turto nuomos veikla. Kiti giminaičiai nebus laikomi nekilnojamojo turto nuoma besiverčiantys asmenys.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai, antrame aukšte.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode