Parama dėkojame




Sprogimas

Festivalis ,,Žemaitėjės vaka“

 

Prieš 800 metų – 1219 metais – Žemaitijos vardas pirmą kartą buvo paminėtas rašytiniuose šaltiniuose – Voluinės sutartyje. Ta proga Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos tradicinių kanklių ansamblio dalyviai, dainorėliai, skudutininkai birželio 5 dieną sukvietė savo draugus iš Klaipėdos rajono Vėžaičių pagrindinės mokyklos ir Kultūros centro, Naujosios Akmenės, Akmenės rajono Ventos muzikos mokyklų, Mažeikių kultūros centro į festivalį-popietę ,,Žemaitėjės vaka“.

Šiuo renginiu mokykla vykdo etnokultūros sklaidos programą tarp jaunimo ir prisideda prie Žemaitijos vardo jubiliejui paminėti skirtų renginių. Didelis būrys jaunųjų žemaičių (90 dalyvių) dainavo žemaitiškas dainas, šoko žemaitiškus šokius, klausėsi žemaitiškų melodijų, kurias grojo žemaitiškų kanklių ansambliai, bandonijos, mokėsi ir išmoko negirdėtų žemaitiškų žodžių, įgijo ir įtvirtino geografines, kultūrines žinias apie Žemaitiją. Mokykloje dar niekada nebuvo tiek vaikų, pasipuošusių žemaitišku tautiniu kostiumu.

Labai džiaugiamės, kad mūsų festivalyje dalyvavo Žemaičių draugijos pirmininko žmona Asta Butienė, kuri kalbėjo apie žemaičių kultūros, kalbos originalumą, išskirtinumą, apie Žemaitijos kraštą, jo grožį ir didingumą, apie tokių renginių reikalingumą ir reikšmę, ugdant savo krašto patriotus. Kolektyvų vadovės taria nuoširdų ačiū už originalius jos pačios pagamintus ir padovanotus suvenyrus.

Jolanta DOBRAVOLSKIENĖ

Eridana TALLAT-KELPŠIENĖ

Festivalio organizatorės

Nuotrauka iš mokyklos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode