Sprogimas

Ukriniškiai įrodė, kad draugystei nėra amžiaus cenzo

Liepos 18 d. „Salelėje“ prie Varduvos upės vyko skaitymai, panaudojant teatro dėžutę „Kamišibai“, judrūs ir žodžių žaidimai, loterija. Dalyvavo močiutės, anūkėliai, tėveliai.

Ukriniškiai turi labai gražią vietą prie upės, kurią vadina „Salele“. Tas nedidelis žemės lopinėlis iš visų pusių skalaujamas Varduvos upės vandenų ir atrodo kaip tikra sala. Vietiniai labai pamėgę šią vietą, ypač vasarą, nes būtent čia visi renkasi maudytis ir kitaip pramogauti. Neatsitiktinai čia vyko susitikimas, kurio metu visi įdėmiai stebėjo neįprastą pasiruošimą skaitymui. Bibliotekininkė ant stalo pasidėjo gražią dėžutę, o ją atidarius, kaip scenos užuolaidas, pasirodė gražus paveikslėlis. Paveikslas keitė paveikslą, o kiekvieno jo vaizdą papildė bibliotekininkės pasakojimas. Susirinkusiesiems buvo pasakojama Beatrice Alemagna knygos „Liūtas Paryžiuje“ istorija. Tokie skaitymai, panaudojant teatro dėžutę, vadinami „Kamišibai“. „Kamišibai“ kilo iš Japonijos ir jau XII amžiuje buvo naudojamas vienuolių budistų. Išvertus iš japonų kalbos tai reiškia „popieriaus teatras“.

Dalyviai, pasiklausę istorijos apie liūtą, kuris atrado puikią vietą Paryžiuje, taip pat spėliojo, kur Ukrinuose jis norėtų apsistoti: bibliotekoje, prie upės, bažnyčios – skambėjo pasiūlymai. Vėliau vyko žaidimai, kuriuos organizavo bibliotekos savanoriai Agnė, Irmantas ir Lukas. Judriuose ir žodžių žaidimuose kartu dalyvavo ir močiutės, ir anūkai.

Šis susitikimas – viena iš Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo projekto „Vasara be amžiaus cenzo“ veiklų. Projektą iš dalies remia Mažeikių rajono savivaldybė.

Valda MURAVJOVIENĖ

Bibliotekininkė

Ernestos Grišanovės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode