Sprogimas

Teisininko konsultacija

Laba diena. Tikiuosi, kad galėsite atsakyti į mano klausimą. Turime priklausantį žemės sklypą ir norėtume jį parduoti, bet kaimynai sakė, kad reikės mokėti kažkokius pardavimo mokesčius, nes gauname pajamų. Ar galėtumėte tai pakomentuoti?

Tais atvejais, kai fizinis asmuo yra nekilnojamojo turto savininkas ir siekia tokį turtą parduoti, esminės yra dvi aplinkybės, kurioms esant reikės mokėti gyventojų pajamų mokestį už gautas pardavimo pajamas.

Jeigu nekilnojamąjį turtą valdėte dešimties metų ir ilgesnį laikotarpį, nepriklausomai nuo to, kokia yra pardavimo suma, pajamų mokesčio Jums mokėti nereikės. Atitinkamai, jeigu turtą valdėte trumpiau negu dešimtmetį, prievolė mokėti mokestį atsiras.

Svarbu įvertinti ir kitą aplinkybę – parduodamo turto kainą. Suma, nuo kurios skaičiuojamas mokėtinas GPM, yra Jūsų įsigijimo kainos ir pardavimo kainos skirtumas. Kitaip tariant, jeigu žemės sklypą pardavėte brangiau, negu prieš kažkiek laiko įsigijote, mokėti GPM privalėsite nuo tos dalies, kuri viršija įsigijimo kainą.

Taip pat atkreiptinas dėmesys į tai, kad tam tikrais atvejais, priklausomai nuo turto vertės ir pardavimo sumos, taikomo GPM tarifas gali skirtis, tačiau tai jau yra kiekvieno individualaus atvejo klausimas.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38 543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode