Parama dėkojame




Sprogimas

„Alksna“ XXVII tarptautiniame folkloro festivalyje „Hora Mare“

Rugpjūčio 13–19 d. Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro folkloro ansambliai ,,Alksna“ ir ,,Alksniokā“ dalyvavo XXVII tarptautiniame folkloro festivalyje „Hora Mare“ Kalaraši mieste Rumunijoje. Šį festivalį globoja CIOFF – Tarptautinė folkloro festivalių ir tautodailės organizacijų taryba, kurios kvietimu mažeikiškiai ir išvyko į Rumuniją. Dalį išlaidų kelionei skyrė Mažeikių rajono savivaldybė. 

Festivalyje dalyvavo devynių šalių atstovai iš Serbijos, Gruzijos, Italijos, Argentinos, Prancūzijos, Bulgarijos, Armėnijos, Rumunijos ir Lietuvos. „Alksniškiai“ buvo pirmieji lietuviai, atvykę į folkloro festivalį šiame mieste. 
Kalaraši miestas įsikūręs šalies pietuose, šalia Bulgarijos, yra vos už 120 km nuo Rumunijos sostinės Bukarešto ir 144 km nuo Konstancos, jūrų miesto, kuriame yra didžiausias Juodosios jūros uostas. 
Tarptautinis festivalis „Hora Mare“ yra pats didžiausias apskrities renginys, kurio su dideliu malonumu ir susidomėjimu laukia visa Kalaraši visuomenė. Festivalio tikslas – pristatyti šalies visuomenei skirtingų šalių kultūrą, stiprinti tarpkultūrinę bendrystę.
Nors festivalio dienomis termometro stulpelis pakildavo iki 34 laipsnių, „alksniškiai“ pristatė 8 skirtingas programas-pasirodymus, dalyvavo festivalio dalyvių eisenoje, vakaronėse, kuriose vieni kitus mokė savo šalies šokių, lankė miesto įžymiąsias vietas, muziejus, buvo Rumunijos sostinėje Bukarešte. 
Įveikę daugiau nei 5 tūkstančių kilometrų kelionę „alksniškiai“ grįžo pilni gerų įspūdžių, planuojantys lietuvišką tradicinį folklorą pristatyti ir kitose šalyse.

Savivaldybės informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode