Sprogimas

Teisininko konsultacija

Sveiki. Neseniai mane vairuojantį sustabdė policijos pareigūnai ir išrašė baudą, nors su pažeidimu nesutikau, o tai pasakius, policininkai pradėjo kabinėtis ir grasinti. Ar mokėti tokią baudą? Gal yra koks nors būdas, kaip apsiginti nuo policijos veiksmų?

Norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad nepriklausomai nuo to, koks valstybės pareigūnas atlieka savo funkcijas, nesutikdami su priimtais sprendimais ar matydami, kad buvo pažeistos Jūsų teisės ir interesai, visada galite tokius sprendimus, priimtus Jūsų atžvilgiu, skųsti administracine tvarka.

Ne išimtis yra ir šis atvejis. Jeigu nesutinkate su padarytu pažeidimu, apie tai turėjote nurodyti surašytame protokole. Jame taip pat galima pažymėti ir svarbias pastabas, kaip, pavyzdžiui, įvairius, Jūsų manymu, neteisėtus, nepagrįstus ar perteklinius pareigūnų veiksmus. Tokiu atveju ženkliai padidintumėte galimybę laimėti ginčą, nes Jūsų atžvilgiu surašomas protokolas yra vienas esminių įrodymų, tačiau, jeigu to nepadarėte ir sutikote su pažeidimu, pasirašydamas protokole, tokiu atveju galimybės laimėti ginčą labai sumažėja, bet vis tiek nepanaikina Jūsų teisės administracinės nuobaudos skyrimą ginčyti teismui.

Atsakant į klausimą dėl baudos sumokėjimo, klientams visada rekomenduojame baudas sumokėti, kad paskui neįvyktų taip, jog bauda pradedama išieškoti priversti tvarka, tačiau, jeigu nesutinkate su pažeidimu ir manote, kad nuobauda nepagrįsta, siūlytina tai įrodyti, jeigu turite kitų policijos pareigūnų neteisėtus veiksmus įrodančių duomenų. Jeigu skųsite nuobaudos skyrimą ir laimėsite ginčą, baudos mokėti nereikės, todėl siūlome itin atsakingai įvertinti tokią galimybę, kad paskui netektų finansiškai nukentėti dar labiau.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38 543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode