Sprogimas

Teisininko konsultacija

Darbe gavau pasiūlymą dalį laiko dirbti kilnojamojo darbo sąlygomis, tačiau darbdavys teigia, kad tai nebus komandiruotės. Dirbdamas taip, patirsiu papildomų išlaidų. Ar yra kokia nors galimybė, kad bent dalį jų darbdavys kompensuotų?

Atsižvelgiant į Darbo kodekso 144 str. 8 d., tuo atveju, jeigu dalį darbo laiko dirbate ne nuolatinėje darbo vietoje, darbdavys Jums privalo mokėti kompensaciją, kurios dydis negali viršyti pusės bazinio darbo užmokesčio. Pažymėtina, kad kilnojamojo darbo atveju bent pusė darbo laiko turi būti dirbama ne nuolatinėje darbo vietoje.

Šios kompensacijos tikslas – atlyginti Jūsų nepatogumus ir galimai padidėjusias išlaidas, kai darbo funkcijos atliekamos kitoje negu nuolatinė darbo vietoje. Pabrėžtina, kad ši kompensacija mokama tik tada, kai nėra mokamos komandiruotėms skirtos lėšos.

Darbo kodeksas tokios kompensacijos mokėjimą sieja su faktiškai dirbtu laiku, todėl Jūsų darbo sutartyje turėtų būti aiškiai nurodytos šios kompensacijos apskaičiavimo sąlygos ir dydis, tada visada žinosite, kiek konkrečiai kompensacijos gausite.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendro pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38 543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode