Sprogimas

Sėkmingi jaunųjų stalo tenisininkų startai

Rugsėjo 28–29 dienomis Šalčininkuose vyko Lietuvos jaunučių (gimusių 2005 m.) „Olimpinių vilčių“ finalinės varžybos. Po pirmojo atrankos etapo kovas tęsė po 24 merginas ir vaikinus. Buvo vykdomos vienetų, dvejetų ir mišrių dvejetų varžybos.

Pirmenybėse iškovojo teisę dalyvauti Mažeikių sporto mokyklos sportininkė Simona Rimkevičiūtė. Merginų vienetų rungtyje, praleidusi į priekį tik Vilniui atstovaujančią Mariją Mikalauskytę, ji iškovojo antrąją vietą.

Merginų dvejetų varžybose kartu su šiauliete Goda Dovydaityte mūsų sportininkė taip pat laimėjo sidabro medalį.

Šios varžybos yra įskaitinės formuojant Lietuvos jaunučių rinktinę, todėl S. Rimkevičiūtė turi realias galimybes atstovauti mūsų šaliai tarptautinėse varžybose.

Kelmėje vyko Lietuvos sporto draugijos „Nemunas“ atvirosios stalo teniso pirmenybės, kuriose turėjo teisę dalyvauti ne tik kaimiškų vietovių ir rajonų, bet ir didžiųjų Lietuvos miestų mažosios raketės meistrai.

Varžybos vyko dviejose amžiaus grupėse. Pagrindinėje 16–39 m. amžiaus grupėje mūsų rajonui atstovavo Irmantas Daukantas, Lukas Frejeris ir Mantas Stakėnas. Geriausiai iš mažeikiškių sekėsi šešiolikmečiui I. Daukantui, kuris tik pusfinalyje nusileido Mindaugui Steponui iš Panevėžio ir iškovojo trečiąją vietą. L. Frejeris suklupo ketvirtfinalyje ir neteko teisės kovoti dėl apdovanojimų.

Iš viso varžybose dalyvavo daugiau kaip 100 sportininkų.

Raimondas JACKEVIČIUS

Sportininkų treneris

Nuotrauka iš mokyklos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode