Sprogimas

Paslaugos ir projektų vykdymas karantino metu

  1. Informuojame, kad Departamentas neišduos (nepasirašinės) siuntimų į valstybės socialinės globos namus, nes ekstremalios situacijos ir karantino laikotarpiu valstybės globos įstaigos turi teisę neapgyvendinti naujų gyventojų. Tiems asmenims, kuriems siuntimai išduoti karantino laikotarpyje – išduotų siuntimų galiojimas pratęsiamas atitinkamu ekstremalios situacijos ir karantino dienų skaičiumi.
  2. Visos paslaugos (veiklos), kurios turi grupinio susirinkimo pobūdį, nurodytu laikotarpiu neteikiamos. Esant gyvybiškai svarbiai situacijai nevyriausybinės organizacijos tęsia pavėžėjimo paslaugų teikimą negalią turintiems asmenims.
  3. Individualaus pobūdžio veiklos (paslaugos) pagal galimybes turi būti teikiamos komunikacinėmis ryšio priemonėmis.
  4. Projektuose dirbantys (paslaugas teikiantys) darbuotojai vykdo sutartinius ir darbinius įsipareigojimus lanksčiai organizuodami darbą kaip ir visi kiti dirbantieji Lietuvoje šiuo laikotarpiu (pvz. organizuojamas darbas nuotoliniu būdu, imamos kasmetinės atostogos ir pan.).
  5. Nurodytu laikotarpiu sutartims taikomos Civilinio kodekso 6.212 straipsnyje numatytos sutartinių įsipareigojimų nevykdymo dėl nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybės, t. y. dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarimu Nr. 152 paskelbtos valstybės lygio ekstremalios situacijos visoje šalyje dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 207 paskelbto karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje.
  6. Projektų finansavimo lygis iš valstybės biudžeto lėšų karantino laikotarpiu išliks kaip buvo sutarta pagal 2020 metų projektų finansavimo sutartis su savivaldybėmis. Projektų veiklų (paslaugų) administravimo ir įgyvendinimo išlaidos (t. y. darbo užmokestis, buhalterinės paslaugos, komunalinės išlaidos ir pan.), patirtos karantino laikotarpiu, bus laikomos tinkamomis.
  7. Pasibaigus karantino laikotarpiui ir atsiradus poreikiui tikslinti projekto veiklas (pvz. paslaugas teikti dažniau), išlaidas ir laukiamus rezultatus, projektai turės būti patikslinti.
  8. Departamento darbuotojai dirbs, tačiau prašymus ir informaciją galima teikti el. pašto adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. bei kitais viešai skelbiamais el. pašto adresais, skambinant telefono numeriais, kurie paskelbti http://www.ndt.lt/karantino-metu-darbas-nuotoliniu-budu/.

Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode