Parama dėkojame




Sprogimas

Bus suteikta pagalba verslui

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Penktadienį Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius dalyvavo Lietuvos savivaldybių asociacijos valdybos posėdyje. Jame aptarti klausimai dėl rekomendacijų vykdymo, situacijos valdymo, keliavimo ribojimų ir kt. Pasak mero, visose savivaldybėse situacija tokia pati.

Išlaidos bus kompensuotos

Dėl COVID-19 plėtros sukeltų ekonominių ir finansinių iššūkių savivaldybėms bus teikiamos trumpalaikės paskolos, o dėl centrinės valdžios sprendimų ekstremalios situacijos suvaldymui patirtos išlaidos bus kompensuojamos.

Kaip spaudos konferencijoje teigė V. Macevičius, LR Vyriausybė priėmė sprendimą, jog visos patirtos išlaidos turės būti numatytos kompensavimui 2021 m valstybės biudžete.

Kompensacija verslui

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Finansų ministerija ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) parengė priemonių paketą, kuris padės įmonėms spręsti likvidumo ir finansines problemas, kylančias dėl COVID-19. Pagal INVEGA priemones bus paskirstyta daugiau kaip 1,1 mlrd. eurų iš suplanuoto Vyriausybės finansinių priemonių paketo Lietuvos verslui.

Siekiant padėti smulkiajam ir vidutiniam verslui, patiriančiam sunkumų dėl COVID-19, ir sumažinti skolinimosi naštą, nuspręsta kompensuoti 100 proc. palūkanų paskolos ar lizingo mokėjimų atostogų laikotarpiu (iki 6 mėn.) nepriklausomai nuo finansų įstaigos tipo, skolinimo sandorio tipo, paskolos paskirties bei paskolos gavėjo veiklos pobūdžio. Taip pat pakeisti palūkanų kompensacijų mokėjimo terminai – palūkanų kompensacija įmonėms bus mokama ne kas ketvirtį, o kas mėnesį.

Pasak V. Macevičiaus, gaunama daug įvairių prašymų, į kuriuos bus atsižvelgta: „Palaukime šios situacijos pabaigos. Visi gauti prašymai registruojami ir į visus bus atsižvelgta.“

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode