Parama dėkojame




Sprogimas

Seni atliekų konteineriai keičiami naujais

Birutė Šneideraitienė

Mažeikiuose statomos 22 pusiau požeminių konteinerių aikštelės. Tarp jų bus ir 20 antžeminių konteinerių tekstilei (2 senamiestyje ir 18 mikrorajone). Darbus, kuriuos atlieka UAB „Conlista“, planuojama baigti iki rudens. 

Tai tik pirmas tokių aikštelių įrengimo etapas. Kitais metais jų ketinama įrengti daugiau. Iš viso numatytos 107.

Tvarkingesnė aplinka, geresnis rūšiavimas, daugiau automobilių stovėjimo vietų

Pasak Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojo Sauliaus Šiurio, dauguma aikštelių bus įrengta tose pačiose vietose, kur dabar stovi konteineriai, kiek galima patraukiant prie gatvės, kad būtų atlaisvintos aikštelės gyventojų automobiliams ir šie netrukdytų privažiuoti aptarnaujančiam transportui atliekas išvežti.

S. Šiurio teigimu, konteinerių aikštelės įrenginėjamos iš europinių lėšų: „22 aikštelių kaina – 380 tūkst. Eur. Gyventojams tai nekainuos. Tai tikslinės lėšos, kurių negalima panaudoti kitoms reikmėms“.

Direktorės pavaduotojas žiniasklaidą informavo, kad naujieji konteineriai bus kelis kartus didesni: 5 konteineriai talpinantys po 5m3 atliekų: „Šiemet aikštelės rengiamos Daukšos, Pavenčių, Pavasario ir Žemaitijos gatvėse. Panašus projektas ruošiamas ir kitiems metams, kitoje Mažeikių miesto dalyje. Iš viso Mažeikiuose ketinama įrengti 107 pusiau požeminių konteinerių aikšteles“.

Konteineriai – rūbams

Mažeikių rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vyr. specialistas Virginijus Raudonius pasidžiaugė, kad šiam konteinerių komplekte bus ir konteineris tekstilei. „Tikimės sudaryti sutartį su tekstilės rūšiavimo ar perdirbimo įmonėmis, – sakė V. Raudonius. – Dabar esančius spalvotus „varpelius“ keis spalvoti konteinerių dangčiai, ant kurių bus nurodyta, kokia į jį dedama atliekų rūšis. Dangčių angos bus mažesnės, paukščiai bijos lįsti“.

Vietinio ūkio skyriaus vyr. specialistas priminė, kad stambiagabaritės atliekos priimamos aikštelėje, esančioje Algirdo gatvėje, o esant dideliam kiekiui žaliųjų atliekų, jas galima nuvežti į Dargių sąvartyną.

V. Raudonius tikisi žmonių sąmoningumo: „Gyventojams nesilaikant tvarkos, teks už atliekų tvarkymą mokėti brangiau“.

Budas.lt nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode