Parama dėkojame




Sprogimas

Šiemet gyventojai deklaruoja aktyviau

Kaip ir kasmet, tik kitu laiku, tęsiasi pasėlių ir kitų žemės ūkio augalų deklaravimas. Kaip jis vyksta Mažeikių rajone?

Nuo gegužės 4 d. prasidėjo įprastas deklaravimas su fiziniais apsilankymais seniūnijose, Savivaldybės administracijoje. Iki gegužės 18 d. deklaravo 736 pareiškėjai iš 2323 pareiškėjų, deklaravusių 2019 m. Aktyviausiai deklaruoja Sedos seniūnijoje – 129, Tirkšlių seniūnijoje – 122, Šerkšnėnų seniūnijoje – 114, Židikų seniūnijoje – 100, kiek mažiau Viekšnių seniūnijoje – 75. Ūkininkų aktyvumas žymiai didesnis negu 2019 m.

Nuo balandžio 20 d. buvo pradėtas tik nuotolinis žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas. Žemės ūkio veiklos subjektai, prisijungę prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos (PPIS) per elektroninius valdžios vartus galėjo ir toliau gali pateikti paraiškas.

Nuotoliniu būdu jau deklaravo 38 pareiškėjai, nors deklaravimas iš namų ir (ar) nuotoliniu būdu yra viena iš patogiausių ir lengviausių priemonių pateikti paraišką.

Primename, kad deklaravimo pabaiga nukeliama į birželio 22 d. Pateikus paraišką pavėluotai (birželio 23 d.–liepos 17 d.), už kiekvieną pavėluotą darbo dieną galutinė paramos suma mažinama 1 procentu. Vėliau paraiškos nepriimamos, išskyrus, kai vėlavimą lėmė nuo ūkininko valios nepriklausančios aplinkybės. Esant minėtoms aplinkybėms, paraiškos priimamos iki lapkričio 1 d. (įskaitytinai).

Informuojame, kad Žemės ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Viktorija Šimkienė nuo gegužės 18 d. pareiškėjus priima adresu: Laisvės g. 39, Žemės ūkio skyriuje, nuolatinėje darbo vietoje 211 kab. Deklaravimo laiką derinti iš anksto telefonu (8 443) 25 943. Pareiškėjams būtina ir toliau deklaruojant pasėlius dėvėti apsauginę kaukę. 

Žemės ūkio skyriaus informacija

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode